![Ακίνητα: Το ακριβότερο ενοίκιο – Πού βρίσκεται και πόσο κοστίζει [εικόνες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/New-York.jpg)
Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάστηκε να βάλει ένας ανώνυμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, για να νοικιάσει μια μεζονέτα εκτός της αγοράς real estate στην κορυφή του ουρανοξύστη 100 Vandam. Το ενοίκιο μόλις «έσπασε» κάθε ρεκόρ δημοσιοποιημένης μίσθωση κατοικιών στο κέντρο του Μανχάταν, όπως ανέφερε την Πέμπτη το The Real Deal.
Η υψηλή ζωή στη Νέα Υόρκη έχει και ανάλογο τίμημα. Για την ακρίβεια, $ 125.000 το μήνα. Αυτό ισοδυναμεί με 205 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Το διαμέρισμα 610 τ.μ. καταλαμβάνει τον 20ο και τον 21ο όροφο της κομψής καατσκευής 25 ορόφων του Τζεφ Γκριν στην πλατεία Hudson.

Πηγή: Edward Menashy/Evan Joseph Studios
Υψηλό ενοίκιο
Το νοίκι της μεζονέτας στο 100 Vandam θα αποτελέσει νέο κριτήριο για τον τομέα των ενοικιάσεων υπερπολυτελείας στο κέντρο της πόλης. Η μεσίτρια που έκανε την ενοικίαση ανέφερε ότι αυτή έγινε αμέσως δεκτή χωρίς παζάρια και με μια μόνον επίσκεψη του ενδιαφερόμενου.

Πηγή: Edward Menashy/Evan Joseph Studios
Σχεδιασμένο από την CookFox, το Unit 20A διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, έξι και μισό μπάνια και έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους σε όλο το Μανχάταν. Η εξαιρετική βεράντα 355 τετραγωνικών μέτρων είναι διάσπαρτη με καταπράσινα παρτέρια και φυτά.
Στο εσωτερικό, τα περιμετρικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προσφέρουν εκπληκτική θέα που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από τον ποταμό Hudson μέχρι το λιμάνι της Νέας Υόρκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας και ακόμη πιο πέρα.

Πηγή: Edward Menashy/Evan Joseph Studios
Η τεράστια ανοιχτή κουζίνα διαθέτει κορυφαίες συσκευές Poliform, εκπληκτικές σκαλιστές λεπτομέρειες, καθώς νησίδα και πάγκους από πέτρινες πλάκες Bleu de Savoie. Και το καλύτερο; Κάθε υπνοδωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ιδιωτικό μπάνιο. Η κύρια σουίτα είναι το «κερασάκι στην τούρτα» με μια τεράστια ντουλάπα-δωμάτιο και γκαρνταρόμπα. Φυσικά, ο νέος ένοικος θα έχει πρόσβαση σε μια σειρά από πολυτελείς ανέσεις του κτηρίου, όπως ένας κινηματογράφος και ένα γυμναστήριο.
Για τους επαγγελματίες του real estate αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα στην πόλη και προφανώς είναι μια κατοικία τρόπαιο για τον ενοικιαστή.


Latest News
![Ακίνητα: Καλπάζουν οι τιμές – Αυξάνεται το κατασκευαστικό κόστος στην οικοδομή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/28_03_ot_deikths_ktiria_ΕΧΟ-600x352.png)
Ζαλίζουν οι τιμές ακίνητων - Στα ύψη το κόστος της οικοδομής [γραφήματα]
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα επιτείνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την Golden Visa και το Airbnb

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Νέα δεδομένα για το bonus δόμησης - Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας
Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας που κάνει χρήση των μπόνους δόμησης και απορρίπτεται από το ΣτΕ ως εκπρόθεσμη

Πόσοι Έλληνες έχουν δεύτερη κατοικία – Το βασικό κριτήριο για την αγορά ακινήτου [πίνακας]
Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX για τις νέες τάσεις στην κτηματαγορά - Τι ισχύει σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη
![Διαμερίσματα: Προσέγγισαν τα προ κρίσης χρέους επίπεδα οι τιμές το 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/evakinita6045-1024x682-1-600x400.jpg)
Πώς οι τιμές στα διαμερίσματα έφτασαν σε επίπεδα προ κρίσης [γραφήματα]
Τι δείχνει ανάλυση της Eurobank για τις τιμές στα διαμερίσματα - Η σύγκριση Ελλάδας με Ευρωζώνη

Το εργοστάσιο του Κεράνη στον Πειραιά γίνεται... κατοικίες – Ο ρόλος της Golden Visa
Βιομηχανική μονάδα στον Πειραιά θα μετατραπεί σε ένα συγκρότημα με 408 κατοικίες, καταστήματα, χώρους εστίασης και γραφεία

Σπίτι μου 2: Οι αγοραστές δεν τσιμπάνε πια με τα σπίτια «χρέπια» – Καμπανάκι για στρέβλωση της αγοράς
Το πολυδιαφημισμένο «Σπίτι μου 2» ενέτεινε τη στρέβλωση στην αγορά ακινήτων υποστηρίζουν αναλυτές. Πλέον πολλοί αγοραστές δεν είναι διατεθειμμένοι να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για σπίτια «χρέπια».

Αυτές είναι οι περιοχές που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2025
Οι απαλλαγές ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ακόμα πιο ακριβή η οικοδομή - Νέα άνοδος 4% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Φεβρουάριο
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Ποια υλικά πυροδοτούν τη νέα άνοδο τιμών στην οικοδομή

Σε 7 χρόνια η Γούβα έγινε Χαλάνδρι – Non stop οι αυξήσεις στα νεόδμητα
Μέσα σε μια επταετία τα 117.000 ευρώ στη Γούβα (Παγκράτι) έγιναν 350.000 και στην Άνω Κυψέλη τα 135.000 έγιναν 280.000 - Στο +9,3% έναντι του ιστορικού υψηλού του 2008 οι τιμές στα νεόδμητα σπίτια στην Αττική