Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, σε μια προσπάθεια να αφήσουν πίσω τις αναταράξεις που προκάλεσε η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,54%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ανέτρεψαν τις ενδοσυνεδριακές τους απώλειες στο τέλος. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,29% και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,38%.

Σάρωσε τις αγορές το χτύπημα της Fitch στις ΗΠΑ

Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,68% και έκλεισε στις 32.159,28 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε επίσης 1,45% για να κλείσει στις 2.268,35 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,58%, κλείνοντας στις 7.311,8 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 0,36%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,09%. Ο γίγαντας του διαδικτύου Kakao ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 44%, προκαλώντας διολίσθηση στις μετοχές και επηρεάζοντας το επενδυτικό αίσθημα στην αγορά.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με ισχυρότερο ρυθμό τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα της Caixin που συνέταξε η S&P Global. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στον τομέα των υπηρεσιών έφτασε στο 54,1, μια ελαφρά αύξηση από το 53,9 που σημειώθηκε τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της έρευνας εξήγησε ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη οφείλεται στη σταθερή άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ολόκληρο τον κλάδο συνολικά. Αυτό υποστηρίχθηκε επίσης από μια «σημαντική και επιταχυνόμενη» αύξηση των συνολικών νέων εργασιών, η οποία ενθάρρυνε τις εταιρείες να επεκτείνουν τις μισθοδοσίες τους για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Επίσης, το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας υποχώρησε στα 11,3 δισ. δολάρια Αυστραλίας τον Ιούνιο, από 11,7 δισ. τον Μάιο. Ωστόσο, αυτό ήταν υψηλότερο από τα 11 δισ. που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές