Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Bank of England, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο σε επιμέρους κινήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%, με όλους τους τομείς του να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,88% στις 7.495 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,83% στις 15.887 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,76% στις 7.257 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στην Ασία

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης σήμερα, σηματοδοτώντας την 14η συνεχόμενη άνοδό της. Ωστόσο, πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλός, έχοντας υποχωρήσει ελαφρώς στο 7,9% τον Ιούνιο, με την περαιτέρων νομισματική σύσφιξη να προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Πάντως, η επίδραση της αμερικανικής υποβάθμισης από τον οίκο Fitch φαίνεται ότι συνεχίζεται, με την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων να πιέζεται σήμερα. Οι αποδόσεις σχεδόν σε όλα τα επιμέρους κρατικά 10ετή ομόλογα κινούνται υψηλότερα, με τους επενδυτές να αναζητούν μεγαλύτερο premium για την έκθεση σε assets της περιοχής.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 18,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από 14,6 δισ. ευρώ τον Μάιο και 6,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Destatis. Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αγαθών της χώρας ανήλθαν σε 131,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,1% σε μηνιαίο επίπεδο, αλλά με πτώση 1,9% σε ετήσια βάση. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 112,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 3,4% σε μηνιαία βάση και 11,6% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές