Αδυναμία να ξεφύγει του κινδύνου να ξαναδοκιμαστούν οι 1.300 μονάδες δείχνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών προσήμων, με έντονη όμως μεταβλητότητα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 1.308,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Άρχισε υπό πίεση, βρέθηκε έως το +0,6% και τώρα προσπαθεί να κρατήσει το θετικό ρυθμό του, ίδιον της επιφυλακτικότητας που υπάρχει σε πολλά χαρτοφυλάκια για αγορές, εν μέσω διεθνών αναταράξεων. Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στο ΧΑ, το οποίο προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη στήριξη των 1.300 μονάδων και να δείξει ότι μπορεί να αντέξει ένα αρνητικό διεθνές γεγονός, όπως ήταν η υποβάθμιση των ΗΠΑ.

UBS για το «χτύπημα» Fitch στις ΗΠΑ: Γιατί τα αμερικάνικα ομόλογα παραμένουν ελκυστικά

Πάντως, τα αντανακλαστικά που έχουν βγάλει οι αγοραστές σε μια μεγάλη γκάμα μετοχών αναδεικνύει και τον μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, καθώς οι ρευστοποιήσεις ήρθαν αποκλειστικά από τους «γρήγορους», που ήθελαν να κατοχυρώσουν κέρδη. Μια τέτοια συμπεριφορά δίνει πολλούς πόντους στη συνέχιση της ανόδου το επόμενο διάστημα, καθώς αφενός το ταμπλό «πέταξε έξω» τους βραχυπρόθεσμους, αφετέρου οι εμπλεκόμενοι αποκτούν επιπλέον αυτοπεποίθηση ότι έχουν τοποθετηθεί σε σοβαρά χαρτιά.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Aegean, Cenergy, ΟΤΕ, Λάμδα και Μυτιληναίος, ενώ θετικά κινούνται οι Εθνική, Τιτάν, Πειραιώς, Σαράντης, ΔΕΗ, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, οι πιέσεις είναι ισχυρές σε Ελλάκτωρ και Eurobank, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Jumbo

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών