Στο να υπερασπιστεί και πάλι τις 1.300 μονάδες αναλώνεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς παραμένουν οι πιέσεις της αβεβαιότητας που προκάλεσε η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch, επιδρώντας στις διαθέσεις ανάληψης νέου ρίσκου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,41% στις 1.300,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προέρχεται από μία δύσκολη συνεδρίαση, κατά την οποία όμως κατάφερε ένα κλείσιμο κατά 25 μονάδες πάνω από τα χαμηλά δίνοντας το μήνυμα ότι οι αγοραστές περιμένουν και παραμένουν σε ετοιμότητα για καλύτερες τιμές. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι αναλυτές που εξήραν την ψυχραιμία που επέδειξε το ΧΑ ακόμη και όταν έπεφτε 3,2% χτες, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Ο τόνος συνεχίζει να δίδεται από το εξωτερικό και σήμερα, ενώ τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου δίνουν τη δυνατότητα για διαφοροποιήσεις σε τίτλους. Ωστόσο, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι πολλά χαρτοφυλάκια αναμένουν την κίνηση των αμερικανικών δεικτών, προκειμένου να διαγνώσουν εάν οι ανησυχίες που προκάλεσε η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Fitch θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, τις μεγαλύτερες πιέσεις τις δέχονται οι ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank και Autohellas. Πτωτικά κινούνται και οι Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Cenergy, Jumbo, Πειριαώς και Λάμδα, ενώ ανοδικά οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Ο Σαράντης κερδίζει 2,36%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών