Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της περιοχής της Ασίας σήμερα, με την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων να συνεχίζει να ασκεί πιέσεις σε επιλεγμένους κλάδους, όπως εκείνος της τεχνολογίας. Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα το 2023, αλλά ο πληθωρισμός “κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Οι δείκτες

Ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε οριακή άνοδο και ο Topix επίσης έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,26% και ο Kosdaq κέρδισε 0,19%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,8%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας ήταν πιο μικτές. Ο Shanghai Composite διολίσθησε οριακά, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,85%.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα στο 1% για το 2023, από την προηγούμενη εκτίμησή της για 1,25%. H RBA ανέφερε στην τριμηνιαία δήλωση νομισματικής πολιτικής της ότι “η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στην Αυστραλία προβλέπεται να παραμείνει υποτονική κατά το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι πιέσεις του κόστους ζωής και η αύξηση των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν την εγχώρια ζήτηση”.

Παρόλα αυτά, η RBA σημείωσε ότι ο πληθωρισμός “κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”, μειώνοντας τις προβλέψεις της για το ρυθμό του στο 4,25% από 4,5%. Η τράπεζα σημείωσε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε το τρίμηνο του Ιουνίου, αλλά λέει ότι εξακολουθεί να παραμένει “πολύ υψηλός”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές