Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να βρουν τα στηρίγματά τους μετά τη διήμερη πτώση, ενώ αξιολογούν και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 7.523 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,01% στις 15.894 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,20% στις 7.274 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη 1% σημειώνει η Commerzbank, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 565 εκατ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άλμα 19,1% στα 888 εκατ. ευρώ.

Μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις στην Ασία

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, η εξέλιξη των νέων παραγγελιών τον Ιούνιο του 2023 προκλήθηκε από σημαντικές παραγγελίες σε διάφορους τομείς. Στον τομέα της μεταποίησης, η κατασκευή άλλων οχημάτων σημείωσε άλμα 89,2% λόγω μιας σημαντικής παραγγελίας στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, οι εισερχόμενες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 9,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 13,5% και οι παραγγελίες από την Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 27,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές