Συντηρητικά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν έχει χάσει λεπτό το θετικό του πρόσημο, δεν μπορεί να δώσει το μήνυμα της ισχυρής αντίδρασης.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,59% στις 1.322,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Η αγορά διανύει ένα διήμερο νηνεμίας με επιλεκτικές κινήσεις, μετά τη μεγάλη αναταραχή της Τετάρτης (λόγω υποβάθμισης ΗΠΑ) και προσπαθεί να βρει εκείνα τα πατήματα που θα την φέρουν στην κάλυψη των χαμένων εδαφών. Ωστόσο, οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει, “θολώνοντας” το τοπίο εν μέσω εποχικότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε Αύγουστο.

Στη μεγάλη εικόνα, όμως, η πολύμηνη ανοδική τάση δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Αντιθέτως, και όσο τα πράγματα βαίνουν ως έχουν, είδαμε άλλη μια διόρθωση και ευκαιρία για επανατοποθετήσεις, εντός μια πολύ ισχυρής κίνησης. Μην ξεχνάμε ότι από διανύουμε τον τελευταίο μήνα πριν έρθουν οι πρώτες αξιολογήσεις από τους αναγνωρισμένους εκ της ΕΚΤ οίκους αξιολόγησης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Εθνική και Βιοχάλκο ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε ΔΕΗ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ. Θετικά κινούνται οι Σαράντης, Quest, Motor Oil, Coca Cola, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Τιτάν και ΟΤΕ, αλλά αρνητικά οι Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών