Θετικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να θωρακίζουν την παρουσία της αγοράς πάνω από τις 1.300 μονάδες, σε μια προσπάθεια να κλείσουν το κεφάλαιο των αναταράξεων που υπήρξε αυτήν την εβδομάδα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,43% στις 1.320 μονάδες, με τον τζίρο στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να αφήνει πίσω της τις αναταράξεις που προκάλεσε η αμερικανική υποβάθμιση και να επιστρέφει στα του “οίκου” της, αναμένοντας τον… οίκο Scope για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Αλλά αυτές οι αναταράξεις έδειξαν ότι οι αγοραστές μπορούν αφενός να πετύχουν χαμηλότερες τιμές και αφετέρου μπορούν να στηρίξουν την αγορά σε περίπτωση που χρειαστεί να υπερασπιστούν οι στηρίξεις της.

Η ψυχολογία είναι καλή, καθώς αν και ο Scope δεν αναγνωρίζεται ακόμη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν αποκλείεται να γίνεται εν τέλει δεκτός στη λίστα των άλλων 4 οίκων (DBRS, S&P, Moody’s, Fitch), που είναι σήμερα αποδεκτοί και από το ευρωσύστημα. Αν εν τέλει αναβαθμίσει επομένως την Ελλάδα ο Scope, θα είναι ένα βήμα που θα φέρει περαιτέρω εμπιστοσύνη, θα επιταχύνει τις ξένες επενδύσεις και θα βελτιώσει το περιβάλλον λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών.

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Quest και Motor Oil ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Λάμδα, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Σαράντης, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, Autohellas, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Aegean, Jumbo και Μυτιληναίος. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών