
Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι σοβαρές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, όπως δείχνει νέα έρευνα του ABC News/Ipsos, από αυτό το 65%, το 51% δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρή και το 14% ότι είναι κάπως σοβαρές.
Οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αν καταδικαστεί
Η νέα δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη (2-3 Αυγούστου), αμέσως μετά την απαγγελία του Τραμπ για τέσσερις κατηγορίες κακουργήματος: συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.
Ένα 24% θεωρεί ότι δεν την έχει και τόσο άσχημα ο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του 17% που είπε ότι δεν είναι καθόλου σοβαρές.
Η πλειοψηφία των Αμερικανών (51%) πιστεύει ότι το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021 και τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 είναι το πιο σοβαρό, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά μέχρι τώρα από τις τρεις κατηγορίες που έχει αντιμετωπίσει.
Λίγο περισσότερο από το ήμισυ – 52% – πιστεύει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, ενώ το 32% είπε ότι δεν θα έπρεπε.
Ένα 49% θεωρεί ότι ο Τραμπ πρέπει να αναστείλει την προεδρική εκστρατεία του, ενώ το 36% είπε ότι δεν έπρεπε.
Έχει πολιτική κίνητρα η δίωξη
Είναι εντυπωσιακό πάντως πως το 46% πιστεύει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ έχουν πολιτικά κίνητρα, ενώ το 40% όχι.
Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το κοινό πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πιο σοβαρές από τις δύο άλλες: μια ομοσπονδιακή υπόθεση στη Φλόριντα σχετικά με τον εικαζόμενο λάθος χειρισμό και την άρνηση του Τραμπ να επιστρέψει κυβερνητικά εμπιστευτικά έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την εξουσία και η άλλη υπόθεση με τις σκοτεινές πληρωμές σε πορνοστάρ πριν από τις εκλογές του 2016, για τις οποίες κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.
Στη δημοσκόπηση, το 42% των Αμερικανών είπε ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με τα έγγραφα ήταν πολύ σοβαρές και το 30% θεώρησε πολύ σοβαρές τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη σιωπή, σε σύγκριση με το 51% σε αυτό το πιο πρόσφατο κατηγορητήριο.
Πάντως, ίσως να μην αποτελεί έκπληξη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συμπίπτουν με τις κομματικές προτιμήσεις, καθώς μόνο το 19% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, ένα ποσοστό που ανεβαίνει στο 53% στους ανεξάρτητους και εκτοξεύεται στο 84% των Δημοκρατικών.
Το αποτέλεσμα μεταξύ της πολιτικά σημαντικής ανεξάρτητης ομάδας δείχνει αύξηση 11 μονάδων στον αριθμό των ατόμων που θεωρούν το τρέχον κατηγορητήριο πολύ σοβαρό σε σύγκριση με το προηγούμενο κατηγορητήριο σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο.
Όταν πρόκειται για το αν ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, μόνο το 14% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί, σε σύγκριση με το 89% των Δημοκρατικών και το 53% των ανεξάρτητων.
Πηγή: In.gr


Latest News

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας