
Χαλάζι που γέμισε τους δρόμους σε πάχος 30 εκατοστών μετέτρεψε το καλοκαίρι σε χειμώνα στο Ράιτλινγκ στη Γερμανία, ενώ τρία άτομα σκοτώθηκαν από πλημμύρες στη Σλοβενία, πιθανώς τις χειρότερες που αντιμετωπίζει η χώρα αφότου έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1991.
«Μπορούμε ήδη να πούμε ότι πρόκειται για πλημμύρα-ρεκόρ» δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο σλοβένος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκόλομπ, ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει τις διακοπές του.
Καιρός: Βροχές, χαλάζι και κεραυνούς φέρνει η κακοκαιρία Petar
«Η κλίμακα του φαινομένου είναι καταστροφική. Ζητούμε για κάθε βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί. Σας καλώ όλους να μείνετε στα σπίτια σας αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο να βγείτε» είπε.
At least three people were killed after a month’s worth of rain in 24 hours caused floods and landslides in northeastern and central Slovenia and southern Austria.https://t.co/Yk4FT839eO pic.twitter.com/srEQ7cu8Ud
— DW News (@dwnews) August 5, 2023
Το επίπεδο συναγερμού για ακραία φαινόμενα ανέβηκε στο μέγιστο επίπεδο καθώς η βροχή που έπεσε σε ένα 24ωρο στα βόρεια, βορειοδυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας αντιστοιχούσε στη βροχόπτωση ενός μήνα.
Στην πόλη του Τσέλιε, περίπου 4.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω ανόδου της στάθμης του ποταμού Σαβίνια. Τα νερά του παρέσυραν σπίτια και προκάλεσαν κατολισθήσεις στην κοντινή πόλη του Λιούμπνο.
Περισσότερο επλήγη η περιοχή Κορόσκα στα σύνορα με την Αυστρία, στην οποία επίσης σημειώθηκαν πλημμύρες.
Μια γυναίκα σκοτώθηκε στην πόλη του Κάμνικ ενώ δύο ολλανδοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους στα βουνά του Κραν.
Στη Γερμανία, οι αρχές του Ρόιτλινγκεν στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσαν ότι «τοπική καταιγίδα με χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις» σάρωσε το κέντρο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής.
Gebt dem Postboten eine Beförderung! #reutlingen #hagel pic.twitter.com/sNl3V9HrRQ
— vfbro (@vfbro) August 4, 2023
Φύλλα και χαλάζι έφραξαν τα φρεάτια αποχέτευσης μέσα σε λίγα λεπτά και το νερό έρεε σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, υπόγεια και κτήρια κατοικιών.
Εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους για την απομάκρυνση τόνων πάγου.
Gebt dem Postboten eine Beförderung! #reutlingen #hagel pic.twitter.com/sNl3V9HrRQ
— vfbro (@vfbro) August 4, 2023
Περίπου 250 μέλη της πυροσβεστικής και εκατοντάδες εθελοντές αναπτύχθηκαν σε περίπου 100 αποστολές, καθώς η στάθμη του ποταμού που διασχίζει την πόλη ανέβηκε κατά 1,5 μέτρο σε πέντε λεπτά.
Πηγή: in.gr


Latest News

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
Τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμαστική περίοδος για τους νέους οδηγούς στην ΕΕ - Πρόσβαση μέσω smartphone στις άδειες οδήγησης

Φεύγει η σκόνη, έρχονται βροχές – Στους 26 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν υιοθετήθηκε κοινή δήλωση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία» – Λαβρόφ: «Εφικτή η συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα»
Ρώσος γερουσιαστής τόνισε ότι η δήλωση δεν υιοθετήθηκε λόγω «της θέσης της Ουκρανίας» - Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Επίκαιρο παρά ποτέ το «Eθνικόν είναι το αληθές» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Θα αγωνιστούμε ενάντια στο πραξικόπημα» - Nέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
«Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε εσείς», έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ανησυχία στην ΕΕ από την γκάφα των υπουργών του Τραμπ - Τι σημαίνει η «top secret» διαρροή
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση - Τι φοβούνται οι Βρυξέλλες

Το μήνυμα Μαρινάκη για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε όλους τους Έλληνες για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Δίνει ο Ερντογάν το... «δαχτυλίδι» στον Ιμάμογλου;
Οι εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση Ιμάμογλου και οι επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις