Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τις πρώτη συενδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος ανακοίνωσης των εταιρικών κερδών και οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 δείκτης έκλεισε με άνοδο περίπου 0,1%, με τους επιμέρους κλάδους  και τα κυριότερα χρηματιστήρια της Γηραίας Ηπείρου να κλείνουν με διαφορετικά πρόσημα. Οι μετοχές του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης ενισχύθηκαν κατά 0,6%, νεώ οι μετοχές των ορυχείων ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1%. Ο DAX υποχώρησε κατά 0,04% στις 15.945,88 μονάδες και ο FTSE100 κατά 0,14% σται 7.7554,03 μονάδες. Στον αντίποδα με θετικό πρόσημο έκλεισε ο CAC 40 ενισχυμένος κατά 0,09% στις 7.321,68 μονάδες.

Wall Street: Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα

Ο Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,4% την περασμένη εβδομάδα, αντικατοπτρίζοντας την πτώση των αμερικανικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές προχώρησανσε κινήσεις καταχύρωσης κερδών καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στους κόλπους των επενδυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας μετάλλων Aurubis κατέγραψαν πτώση της τάξης του 8% επιβαρύνοντας τον κλάδο των ορυχείων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 17% στα έσοδα και διολίσθηση 5% στο μικτό περιθώριο κέρδους της στο τρίτο τρίμηνο Ωστόσο η εταιρεία διατήρησε την καθοδήγηση για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε ότι διαχειρίστηκε επιτυχώς την διακοπή λόγω συντήρησης στην παραγωγική δραστηριότητά της που διήρκησε 40 ημέρες.

Οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ και στην Κίνα.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η Κίνα θα ανακοινώσει αποπληθωρισμό 0,5%, γεγονός που θα αποδειχθεί θετικό για τις παγκόσμιες πιέσεις στις τιμές, αλλά που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της.

Ενώ η επόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, η πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού παρακολουθείται στενά ως ένδειξη για τις επόμενες κινήσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια και για πόσο διάστημα θα τα κρατήσει σε υψηλά επίπεδα. Η δημοσκόπηση του Reuters βλέπει αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 3,3% σε ετήσια βάση, από 3% τον Ιούνιο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος στον απόηχο της Scope

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει με οριακή άνοδο, εν μέσω χαμηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.320,65 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.326,56 μονάδες (+0,53%) και κατώτερη τιμή στις 1.316,28 μονάδες (-0,25%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 78,53 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.705.692 μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές