Mε το δεξί ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους βασικούς βασικούς δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς να κινουνται ανοδικά. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ασταθής καθώς οι οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 59,98 μονάδων ή 0,17% στο άνοιγμα και διαμορφώθηκε στις 35.125,60 μονάδες ο S&P 500 κατά 13,55 μονάδες ή 0,30% στις 4.491,58 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατά 63,22 μονάδες ή 0,45% στις 13.972,45.

Morgan Stanley: Επιλέγει τις μετοχές των Πειραιώς και Mytilineos

Με περίπου το 90% των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα είναι κατά 4% καλύτερα από τις εκτιμήσεις καθώς περισσότερες  από το 79% των εταιρειών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv I/B/E/S. Τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν τις Walt Disney και News Cor.

Τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ)  στις ΗΠΑ προβλέπεται να δείξουν ότι ο γενικός πληθωρισμός θα αυξηθεί ελαφρώς στο 3,3% ετησίως, αλλά ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται ότι θα επιβραδυνθεί στο 4,7%.

«Οι αγορές περιμένουν να δουν από τις ΗΠΑ και την Κίνα τις εκθέσεις ΔΤΚ αυτή την εβδομάδα », εξηγεί ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets.

Ενώ οι αγορές ομολόγων μπορεί να οδηγηθούν αυτή την εβδομάδα από την έκδοση ομολόγων των ΗΠΑ που δημιούργησε αναταράξεις στην αγορά ομολόγων, πολλά οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι «ο σημαντικός αποπληθωρισμός αρχίζει να παίρνει διαστάσεις», είπε.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματευόταν  υψηλότερα κατά περίπου μια μονάδα βάσης στο 4,066%. Είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 15 μονάδες βάσης την Παρασκευή, αφού είχε φθάσει στο υψηλό του 4,206%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά σχεδόν 1 μονάδα βάσης στο 4,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street