Μια αρκούδα που μεταφερόταν με πτήση της Iraqi Airways από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι την Παρασκευή προκάλεσε… αναταραχή και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο αφού κατάφερε να διαφύγει από κλουβί της στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Η Iraqi Airways ζήτησε συγγνώμη μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με έναν άνδρα επιβάτη που έλεγε ότι η πτήση της επιστροφής στη Βαγδάτη καθυστέρησε για «πάνω από μία ώρα λόγω μιας αρκούδας στο φορτίο».

Το μυστήριο πίσω από την ακινησία του Dubai Eye

Σε άλλο βίντεο, ένα αρκουδάκι φαίνεται να περιφέρεται έξω από το κλουβί του στο αεροπλάνο, ενώ άνθρωποι το χαϊδεύουν και προσπαθούν να το παρηγορήσουν.

Η αρκούδα ναρκώθηκε από μια ομάδα ειδικών στο Ντουμπάι και στη συνέχει απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το αεροπλάνο, όπως ανακοίνωσε η Iraqi Airways.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο, λέγοντας ότι η αρκούδα διέφυγε από το κλουβί «κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι».

«Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης προς το αεροδρόμιο του Ντουμπάι για λόγους πέραν του ελέγχου της εταιρείας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Με την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το ζώο διέφυγε από το κλουβί που είχε καθοριστεί για την αποστολή του», είπε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για την καλή διαβίωση των ζώων.

«Το πλήρωμα του αεροσκάφους συντονίστηκε με την αρχή των ΗΑΕ που έστειλε μια εξειδικευμένη ομάδα για να ναρκώσει το ζώο και να το βγάλει από το αεροπλάνο. Αφού έλεγξε το αεροπλάνο και βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε ζημιά από αυτό το περιστατικό, η πτήση επέστρεψε στη Βαγδάτη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αποκάλυψε γιατί η αρκούδα μεταφέρθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ούτε παρείχε πληροφορίες για την κατάστασή της μετά την καταστολή και την αποβίβασή της από το αεροπλάνο.

Αργότερα τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Μεταφορών δήλωσε στο CNN ότι στην πραγματικότητα επέβαιναν δύο αρκούδες στην πτήση.

«Δύο μικρές, υπό εξαφάνιση αρκούδες στάλθηκαν από τη Βαγδάτη και όταν η πτήση έφτασε στο Ντουμπάι, μία από τις αρκούδες έσπασε το κλουβί της, αναγκάζοντας τις αρχές υγείας και περιβάλλοντος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι να το ναρκώσουν», ανέφερε η δήλωση.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι, έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών της χώρας να ξεκινήσει έρευνα για τη διαφυγή της αρκούδας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος