
Η Quest επανέρχεται στο θέμα πώλησης της εταιρείας Κωτσόβολος, με νέα ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι συμμετέχει στη διαδικασία, η οποία σε αυτό το στάδιο είναι στη φάση κατάθεσης ενδεικτικών & μη δεσμευτικών προσφορών. Προσθέτει ωστόσο, ότι δεν έχει καταθέσει προσφορά δεσμευτικού χαρακτήρα, «για την οποία θα είχε υποχρέωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού», αλλά έχει καταθέσει τη δική της ενδεικτική & μη δεσμευτική προσφορά.
«Έπεται η εξέλιξη της διαδικασίας, συνεπώς δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την QUEST» τονίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. (‘’QUEST”) σε συνέχεια της από 4-8-2023 ανακοίνωσής της και μετά από επόμενα της ως άνω ανακοίνωσης δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν συμμετέχει στη διαδικασία πιθανής εξαγοράς της Κωτσόβολος, επισημαίνει ότι, ως ανέφερε στην ως άνω ανακοίνωσή της, δεν έχει καταθέσει προσφορά δεσμευτικού χαρακτήρα, για την οποία θα είχε υποχρέωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού. Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι η ‘’QUEST” συμμετέχει στη διαδικασία της Κωτσόβολος, η οποία σε αυτό το στάδιο είναι στη φάση κατάθεσης ενδεικτικών & μη δεσμευτικών προσφορών, έχοντας αντίστοιχα καταθέσει τη δική της ενδεικτική & μη δεσμευτική προσφορά. Έπεται η εξέλιξη της διαδικασίας, συνεπώς δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την QUEST.
Η QUEST θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία.
Το «πωλητήριο»
Όλα ξεκίνησαν περί τα μέσα Ιουνίου όταν η Currys, μητρική εταιρεία της Κωτσόβολος, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια στρατηγική αναθεώρηση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.
Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ποικίλο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.
«Ιδανικά θα θέλαμε κάποιον που θα μας δώσει ώθηση να πάμε μπροστά. Που να έχει όρεξη για επέκταση σε νέες αγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων», σημείωνε στον OT μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Γιάννης Βασιλάκος.
Σημειώνεται ότι η Κωτσόβολος και η ελληνική αγορά ήταν «όαση» για τον βρετανικό όμιλο Currys, καθώς τα αποτελέσματα της Κωτσόβολος ήταν θετικά με τζίρο 637 εκατ. λίρες, 15% υψηλότερα από την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα τα προσαρμοσμένα EBIT καταγράφουν άνοδο 14% στα 18 εκατ. λίρες.
Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Currys Alex Baldock ερωτηθείς σχετικά, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, είπε ότι «αν δεν πετύχουμε καλή τιμή δεν θα πουλήσουμε». «Θα ήμασταν εξίσου χαρούμενοι κι αν κρατούσαμε την Κωτσόβολος», πρόσθεσε ο Baldock.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας πώλησης, η Currys έχει αναθέσει στη Citi να συλλέξει τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, παρέχοντας μια πρώτη ενημέρωση. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως το τέλος του καλοκαιριού, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί με ένα πρώτο «ξεσκαρτάρισμα».


Latest News

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.

Χατζηθεοδοσίου: Ανεβασμένοι οι τζίροι, μικρότερες οι ποσότητες στην αγορά
Επίσκεψη του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά

Σε σώμα συγκροτήθηκε το ΔΣ της ΔΕΗ - Πρόεδρος και CEO o Γιώργος Στάσσης
Ο Γιώργος Στάσσης συνεχίζει τη θητεία του ως CEO της ΔΕΗ

Γιατί πέφτουν με ταχύτητα τα επιτόκια στα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Πρόκειται για εξέλιξη που δεν συνδέεται αποκλειστικά με τις μειώσεις στα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ, αλλά και με άλλους παράγοντες

Τι ανησυχεί την ΚΡΙ-ΚΡΙ για τους δασμούς του Τραμπ - Το guidance για το 2025
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η ΚΡΙ-ΚΡΙ, ο CFO της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Σαρμαδάκης μίλησε για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024

Tabish (Aqua Brigde) στον ΟΤ: Καμια υπαναχώρηση από το deal για την Avramar
O Mohammad Tabish, CEO της Aqua Bridge ξεκαθαρίζει στον ΟΤ ότι η συμφωνία με την Avramar θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαϊου

Οι άλλες business της AS Company πίσω από τα παιχνίδια
Η AS Company κινείται πέρα από το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας - Τα ελληνικά παιχνίδια, η αγορά της Ρουμανίας και τα τουριστικά ακίνητα

«Διαβατήριο» για νέες επενδύσεις και μετοχική διασπορά η ΑΜΚ για την Premia
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να «τρέξει» η ΑΜΚ της Premia Properties – Εκφράζεται ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον