Πριν από δύο χρόνια εγκαινιάστηκε το Ain Dubai, η οποία διαφημίστηκε ως η ψηλότερη ρόδα στον κόσμο. Όμως λίγους μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, σταμάτησε μυστηριωδώς να γυρίζει.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al – Monitor, το Ain Dubai (Dubai Eye) σχεδιάστηκε ως ένα τουριστικό ορόσημο στο λαμπερό κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όμως τώρα στέκεται αδρανές, με τον φωτισμό του να είναι το μόνο που λειτουργεί ακόμα.
Διπλάσιο σε μέγεθος από το London Eye
To Dubai Eye ξεπερνά το 165 μέτρων Singapore Flyer, ενώ είναι διπλάσιο από το London Eye. H δομή διαθέτει 48 κλειστές καμπίνες, μερικές από αυτές μπορούν να χωρέσουν έως και 40 επιβάτες.
Ακόμη, γύρω στα 1.750 άτομα μπορούν να κινηθούν ταυτόχρονα. Κάθε καμπίνα είναι μεγαλύτερη από δύο διώροφα λεωφορεία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, σύμφωνα με το Ain Dubai.
Διατίθενται τρεις τύποι καμπινών: οι καμπίνες «παρατήρησης» είναι για τις βασικές βόλτες, οι «κοινωνικές εμπειρίες» περιλαμβάνουν πρόσβαση στο σαλόνι και ένα ποτό και οι «ιδιωτικές» καμπίνες που μπορούν να προσαρμοστούν για δείπνα, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις. Κάθε πλήρης κύκλος της ρόδας διαρκεί 38 λεπτά και προσφέρει μια πανοραμική θέα της ακτής και του ορίζοντα της πόλης του Ντουμπάι.
Τι αναφέρει η ιστοσελίδα του αξιοθέατου – Τι ανέφεραν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της περιοχής
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dubai Eye, «Το Ain Dubai παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας». Ακόμη, αναφέρει ότι «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αυστηρά για την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες».
Να σημειωθεί ότι ο τροχός επρόκειτο να κλείσει για μόλις ένα μήνα, αλλά η επαναλειτουργία του αναβλήθηκε έκτοτε επ’ αόριστον. Οι υπεύθυνοι του έργου που εγκαινιάστηκε το 2021 δεν απάντησαν σε ερωτήσεις.
Πέρα από τις πληροφορίες αυτές, οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια, τα καταστήματα και τις καφετέριες που βρίσκονται τριγύρω από το αξιοθέατο, παραμένουν δύσπιστοι ότι η κατασκευή που χρειάστηκε έξι χρόνια για να γίνει, θα γυρίσει ποτέ ξανά
Σε εστιατόρια, καταστήματα και καφετέριες που έχουν χτιστεί γύρω από το αξιοθέατο, οι εργαζόμενοι παραμένουν δύσπιστοι ότι η κατασκευή, η οποία χρειάστηκε περίπου έξι χρόνια για να κατασκευαστεί, δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά.
Μάλιστα, ένας εργαζόμενος ανέφερε «Πέρυσι μας υποσχέθηκαν ότι τον χειμώνα θα είναι ανοιχτό, ακόμη και τώρα, λένε ότι τον (ερχόμενο) χειμώνα θα είναι και πάλι ανοιχτό». Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σίγουροι ότι θα ανοίξει.
Κλειστό το αξιοθέατο πάνω από ένα χρόνο
Το Dubai Eye, που κατασκευάστηκε από κοινοπραξία διεθνών εταιρειών, βρίσκεται στο νησί Bluewaters — ένα τεχνητό νησί που έχει σχεδιαστεί ως κόμβος λιανικής πώλησης, κατοικιών και ψυχαγωγίας.
Για περισσότερο από ένα χρόνο, η κύρια είσοδος του αξιοθέατου παραμένει κλειστή και τα εκδοτήρια εισιτηρίων εγκαταλελειμμένα. Μόνο μια αργή ροή τουριστών επισκέπτεται τον χώρο, τραβώντας φωτογραφίες από τα φώτα LED που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό του.
«Ρώτησα έναν φρουρό ασφαλείας εδώ γι’ αυτό και μου είπε ότι δεν λειτουργεί», δήλωσε ο Marwan Mohammad, ένας Αιγύπτιος τουρίστας. «Τον ρώτησα για τον λόγο, αλλά δεν μου έδωσε απάντηση», είπε ο 33χρονος σύμβουλος επιχειρήσεων.
«Βαρύτερη η ρόδα από το ίδιο το νησί»
Χωρίς επίσημη εξήγηση, οι φήμες για τα προφανή τεχνικά προβλήματα της ρόδας οργιάζουν, ιδίως μεταξύ των εργαζομένων της Bluewaters. Όλοι τους μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, φοβούμενοι επιπτώσεις από τις αρχές ή τους εργοδότες τους.
«Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί. Έχω ακούσει ότι (η ρόδα) είναι βαρύτερη από το ίδιο το νησί, γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε ένας σερβιτόρος σε κοντινό εστιατόριο, προσθέτοντας ότι η ρόδα ήταν θορυβώδης κατά τη διάρκεια των λίγων μηνών λειτουργίας της. Πρόσθεσε δε ότι «Τώρα… είναι μόνο για θέαμα, μόνο για το φωτισμό και αυτό είναι όλο».
Ο γιγάντιος τροχός, κατασκευασμένος από περισσότερο ατσάλι από τον Πύργο του Άιφελ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Ντουμπάι. Σε αυτά περιλαμβάνονται το μνημείο Dubai Frame και το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.
«Η σιωπή υποδηλώνει περίπλοκο πρόβλημα»
Ο Patrick Clawson, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Εγγύς Ανατολής της Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η σιωπή των αρμοδίων σχετικά με τη ρόδα του λούνα παρκ υποδηλώνει ένα περίπλοκο πρόβλημα.
Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι γενικά «γρήγορες στην παροχή πληροφοριών εάν» έχουν μια λύση, είπε. Αλλά με το Dubai Eye, «όποιο και αν είναι το πρόβλημα, οι αρχές δεν είναι σίγουρες ότι έχουν λύση», δήλωσε στο AFP.
Πηγή: in.gr
Latest News
Με... ρυθμούς Snoop Dogg οι επιχειρηματικές συμβουλές στη Μάρθα Στιούαρτ
Ο διάσημος ράπερ έγινε επιχειρηματικός σύμβουλος της Μάρθα Στιούαρτ και της άλλαξε τη ζωή
Έσπασε τα κοντέρ: 60 εκατ. νοικοκυριά καθηλώθηκαν στο Netflix για τον αγώνα Πολ-Τάισον
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73 - Όλα τα ρεκόρ του Netflix
Ο Τζέικ νίκησε τον Μάικ Τάισον στο event της χρονιάς και πήρε 40 εκατομμύρια [εικόνες]
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73.
Βόπκε Χούκστρα: Δύσκολο εγχείρημα η επιτυχία της COP29
Βασική προϋπόθεση η σημαντική αλλαγή στη χρηματοδότηση, δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το κλίμα αναφερόμενος στην COP29
Μαρία Αντουανέτα: 4,5 εκατ. ευρώ για τα ματωμένα διαμάντια που κόστισαν το κεφάλι της
Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντένιου περιδεραίου που κόστισε στην Μαρία Αντουανέτα το κεφάλι της
Τουρισμός και βιομηχανία δεν βρίσκουν εργαζομένους - «Διαβατήριο» η εξειδίκευση
Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας καταγράφεται εντονότερο στον δευτερογενή τομέα (71%) καθώς και στον τουρισμό (64%)
Πωλήθηκε το «καταραμένο μέγαρο» της Βενετίας «Κα Ντάριο»
Μετά από μακρά προσπάθεια στη Βενετία βρέθηκε αγοραστής για το ιστορικό κτήριο «Κα Ντάριο» που βρίσκεται Μεγάλο Κανάλι
Από την Οκινάουα μέχρι την Ικαρία - Η μακροζωία μέσα σε 15 βήματα
Τι κοινό έχει η Οκινάουα και η Ικαρία; Μα φυσικά, τη μακροζωία
«Χρυσό» συμβόλαιο υπέγραψε η Nike με την Barcelona FC
Ο καταλανικός ποδοσφαιρικός όμιλος ανανέωσε για μια δεκαετία τη συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών
Βρίσκουν νόημα οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; - Γιατί 1 στους 3 βλέπουν προς την έξοδο
Οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα - Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η σχέση τους με τους εργοδότες