Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας που έδειξαν ότι ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη παραμένει υποτονική.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχωρούσαν κατά 1,13 δολάρια ή περίπου 1,3%, στα 84,12 δολάρια το βαρέλι. Τα futures αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωναν πτώση 1,17 δολάρια ή περίπου 1,4%, στα 80,77 δολάρια.

Wall Street: Πτώση στη σκιά της Moody’s

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 18,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τον Ιανουάριο, αλλά εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά, οι εισαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν κατά 12,4% τον Ιούλιο, πολύ πιο απότομα από την αναμενόμενη πτώση κατά 5%. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 14,5%, έναντι πτώσης 12,5% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Παρά τα δυσοίωνα στοιχεία, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούσαν να είναι θετικοί στις προοπτικές της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα για την περίοδο από τον Αύγουστο έως τις αρχές Οκτωβρίου

Από την πλευρά της προσφοράς, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd)  για έναν ακόμη μήνα, διατηρώντας το ενεδεχόμενο για περαιτέρω περικοπές από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Η Ρωσία δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities