Με πτώση έκλεισε η Wall Street καθώς το sell-off  αναζωπυρώθηκε από την υποβάθμιση του τραπεζικού τομέα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 158 μονάδων ή 0,45%, στις 35.314 μονάδες καθοδηγούμενος από την πτώση της Goldman Sachs. Ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί κατά 450 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,42%, στις 4.499 μονάδες με αποτέλεσμα οι απώλειες του δείκτη από τον μήνα έως σήμερα να διαμορφωθούν στο 1,9%. Ο  Nasdaq υποχώρησε κατά 0,79%σ τις 13/884 μονάδες.

Crypto: Άνοδος κόντρα στη Wall

Οι τράπεζες σημείωσαν σημαντική πτώση μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης από τον οίκο Moody’s αρκετών περιφερειακών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της M&T Bank και την Pinnacle Financial. Ο οίκος σε μια σειρά σημειωμάτων που εξέδωσε αργά της Δευτέρα, ανέφερε ότι το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης, οι πιθανές αδυναμίες του εποπτικού κεφαλαίου και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι που συνδέονται με τα εμπορικά δάνεια ακίνητης περιουσίας εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης για χώρους γραφείων είναι μεταξύ των πιέσεων που ώθησαν στην  επί τα χείρω αναθεώρηση. Ο πιστωτικός οργανισμός έθεσε επίσης την Bank of N.Y. Mellon και την State Street υπό εξέταση για υποβάθμιση.

Goldman Sachs και JPMorgan Chase διαπραγματεύονταν περίπου 2% και 0,5% χαμηλότερα, αντίστοιχα, ενώ ο SPDR S&P Bank ETF (KBE) σημείωσε πτώση άνω του 1%.

Το SPDR S&P Regional Banking ETF διολίσθησε κατά 1%, όπως και η M&T Bank. Το ETF των περιφερειακών τραπεζών είχε καταγράψει απώλειες της τάξης του 28% τον Μάρτιο εν μέσω της αποτυχίας της Silicon Valley Bank.

«Δεν είναι προαιρετικό να έχουν καλές πιστοληπτικές αξιολογήσεις, διότι χρειάζονται πίστη», σημειώνει ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors, για τις περιφερειακές τράπεζες. «Οποιοδήποτε είδος μείωσης της πίστης στο περιφερειακό τραπεζικό σύστημα είναι πραγματικά τρομερό για το κλίμα της αγοράς».

Οι traders επίσης μελετούν τις τελευταίες ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων. Οι μετοχές της UPS έκλεισαν με πτώση της τάξης του 1% αφού η εταιρεία χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Επιπλέον μείωσε τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα.

Η περίοδος εταιρικών κερδών ήταν μέχρι στιγμής καλύτερη από την αναμενόμενη. Με το 89% των μετοχών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, περίπου τα τέσσερα πέμπτα από αυτές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet. Αλλά φαίνεται ότι πολλά από αυτά τα αποτελέσματα είχαν ήδη τιμολογηθεί στην αγορά, δεδομένης της υποχώρησης των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η περίοδος των εταιρικών κερδών ήταν μέχρι στιγμής καλύτερη από την αναμενόμενη. Με το 89% του S&P 500 μετοχών που ολοκλήρωσαν την υποβολή τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, περίπου τα 4/5 από αυτές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

Τέλος, οι έμποροι αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούλιο. Η μέτρηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την πίστη της Wall Street σε μια ήπια προσγείωση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones κάνουν λόγο για μηνιαία αύξηση 0,2% τον Ιούλιο και αύξηση 3,3% σε ετήσια βάση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street