
Στην επόμενη φάση περνούν δύο από τα έργα που περιλαμβάνονται στην ανάπλαση του Ελληνικού, μετά την εξασφάλιση οικοδομικών αδειών, όπως ανακοίνωσε η Lamda Development.
Lamda Development: Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Vouliagmenis Mall
Ειδικότερα, πρόκειται για την οικοδομική άδεια της Riviera Galleria και την οικοδομική άδεια εκσκαφών για το Commercial Hub. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργασίες για το πρώτο έργο αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2023, ενώ για το δεύτερο εντός του τρέχοντος μηνός.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρει:
«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (“Εταιρεία”), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την έκδοση δύο οικοδομικών αδειών.
Πρώτον την οικοδομική άδεια για τη Riviera Galleria και δεύτερον την οικοδομική άδεια εκσκαφών για το Commercial Hub, τους δύο νέους κορυφαίους εμπορικούς προορισμούς του μέλλοντος που δημιουργεί η Εταιρεία στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου The Ellinikon.
Η Riviera Galleria, ένα μοναδικό κέντρο με κορυφαίες προτάσεις αγορών, υψηλής γαστρονομίας και ψυχαγωγίας στα Νότια Προάστια της Αθήνας, στην περιοχή της Μαρίνας Αγ. Κοσμά, συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ., φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Ιάπωνα και διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma (Kengo Kuma and Associates), και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN.
Tα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ανάθεση του έργου και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τέλος του 2023.
Το Commercial Hub, το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα στην Ελλάδα, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λεωφ. Βουλιαγμένης, συνολικής έκτασης 130.000 τ.μ..
Φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου AEDAS, και θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα (Vouliagmenis Mall), ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Retail Park), καθώς και υπερσύγχρονους χώρους γραφείων. Οι εργασίες εκσκαφών με ανάδοχο την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ, αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Αυγούστου 2023».


Latest News

Στροφή από τις τράπεζες στο asset management – Οι ευκαιρίες και οι τρείς κινήσεις
Αλλαγή της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων επιδιώκουν οι τράπεζες καθώς βλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Το νέο τοπίο στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κίνδυνος του συμπιεσμένου ελατηρίου
Από τη συρρίκνωση των προϊόντων στο πλαφον στα κέρδη - Το στοίχημα του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ

Τι ψάχνουν τα ξένα funds στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»
Το θετικό μομέντουμ για την Ελλάδα προσελκύει τα ξένα funds – Τα deals που ξεχώρισαν και ο ρόλος της σταθερότητας

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα