
Απώλειες σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας, καθώς αναδύθηκαν εκ νέου ανησυχίες ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Morningstar: Καμπανάκι για τα «πονταρίσματα» στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,09%, με τους ευαίσθητους στα επιτόκια κλάδους της τεχνολογίας και των ακινήτων να παρουσιάζουν τη χειρότερη εικόνα διαγράφοντας σχεδόν 2,1% ο καθένας. να ηγούνται της πτώσης, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,1% η καθεμία. Ο STOXX παρέμεινε αμετάβλητος για την εβδομάδα, καθώς τα όποια κέρδη αντισταθμίστηκαν από την πτώση των ευρωπαϊκών τραπεζών νωρίτερα στην εβδομάδα μετά την απόφαση-σοκ της Ιταλίας να επιβάλει έκτακτο φόρο στις τράπεζες.
Οι βασικοί κλάδοι κινήθηκαν πτωτικά, με αυτόν των πρώτων υλών να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες 1,7%, που είναι οι περισσότερες των τελευταίων επτά ετών, καθώς οι τιμές των μετάλλων δέχθηκαν πιέσεις μετά τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας που τροφοδότησαν ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων στον κόσμο.
Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια υποχώρησαν, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να χάνει 1,24%, τον DAX στη Φρανκφούρτη 1,03%, τον CAC 40 στο Παρίσι 1,26% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο 1,05%.
Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία σημείωσε κάποια απροσδόκητη ανάπτυξη το β΄ τρίμηνο και αναζωπύρωσαν τους φόβους για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Ενώ η Fed αναμένεται να διακόψει τον επιθετικό κύκλο νομισματικής σύσφιξης, οι επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μεμονωμένα, η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας της UBS κέρδισε 4,7% αφού δήλωσε ότι δεν θα χρειαστεί την κρατική εγγύηση που εξασφάλισε για τη διάσωση της χρεοκοπημένης Credit Suisse.
Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας πληροφορικής Bechtle έκλεισε με άλμα 6,4% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο.
Οι μετοχές των εταιρειών πολυτελών ειδών LVMH και Richemont, οι οποίες είχαν σημειώσει ισχυρά κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση, υποχώρησαν κατά 1,7% και 2,8% αντίστοιχα.


Latest News

Ανοδικό γύρισμα για S&P 500 - Αναμένει την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ η Wall Street
Η Wall Street παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δασμολογικών πολιτικών της νέας κυβέρνησης

Στο πράσινο οι ευρωαγορές - Παραμένουν οι ανησυχίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,08% και έκλεισε στις 439,66 μονάδες

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Οι Αμερικανοί επενδυτές ψηφίζουν Ευρώπη - 10,6 δισ. σε ETF's ευρωαγορών
Η αβεβαιότητα από τους δασμούς Τραμπ αναδεικνύει την Ευρώπη ως φωτεινό σημείο

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Μίνι ράλι στα αμερικανικά ομόλογα εν αναμονή των δασμών
Οι επενδυτές βρίσκουν καταφύγιο στα αμερικανικά ομόλογα εν μέσω ανησυχιών για τις αρνητικές επιπτώσεις των δασμών στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών