Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το λιανεμπόριο να δίνει θετικό τόνο, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομία της Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,15%. Οι μετοχές του λιανικού εμπορίου ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,7% και  οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά 0,6%. Ο κλάδος των πρώτων υλών υποχώρησε κατά 1,5% και οι μετοχές των ορυχείων έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα αδύναμα κινεζικά πιστωτικά στοιχεία που επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για την καταναλωτική ζήτηση και τον τομέα των ακινήτων.

Wall Street: Συνεχίζει την πτωτική της πορεία

Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη κατά 0,46% στις 15.904 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,12% στις 7.349 μονάδες.

Στον αντίποδα με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο βρετανικός FTSE υποχωρώντας κατά 0,13% στις 7.507 μονάδες.

Ο βρετανικός δείκτης, στον οποίο μετέχουν εξαγωγικές εταιρείες, σημείωσε πτώση τη Δευτέρα, επιβαρυνόμενος από τις μετοχές των μεταλλευτικών και πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και την αγορά ακινήτων της που είναι φορτωμένη με χρέη.

Οι ανησυχίες σχετικά με την αγορά ακινήτων της Κίνας επιδεινώθηκαν μετά την αναστολή των χερσαίων ομολόγων της Country Garden (2007.HK), της κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων της χώρας.

Η μετοχή της εταιρείας Philips έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 4,3% αφού η εταιρεία συμμετοχών Exor, που ανήκει στην οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Agnelli, ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 15% στον ολλανδικό όμιλο.

Οι αμερικανικές μετοχές παραμένουν ασταθείς, καθώς η Wall Street προσπαθούσε να αποτινάξει το κακό ξεκίνημα του Αυγούστου.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιόρισε τις αρχικές απώλειες

Με αρνητικό πρόσημο περιορίζοντας τις αρχικές του απώλειες έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έλαβε στήριξη από συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους σε μια συνεδρίαση που είχε ως χαρακτηριστικό την κατοχύρωση κερδών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,62% στις 1.278,87 μονάδες έχοντας αντιδράσει από το χαμηλό ημέρα στις 1.264 μονάδες . Ο τζίρος ήταν ιδιαίτερα υψηλός για την εποχή στα 101,21 εκατ. ευρώ εκ των οποίων όμως τα 22,62 εκατ. σε πακέτα (21 εκατ. στην Jumbo) ενώ διακινήθηκαν 20.333.093 μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές