Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με κέρδη, καθώς η Wall Street ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των μετοχών εταιρειών που κατασκευάζουν τσιπ και των μετοχών του κλάδου της Τεχνολογίας.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο κατά  26,28 μονάδες ή 0,59% στις 4.490,33 μονάδες, ο Nasdaq  κατά 143,81 μονάδες ή 1,05% στις 13.788,66 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 30,38 μονάδων ή 0,09%, στις 35.311,78 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Στο «πράσινο» οι μεγαλύτερες αγορές εκτός του Λονδίνου

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia σημείωσαν άλμα μετά από ένα ανοδικό σημείωμα της Morgan Stanley, οδηγώντας άλλες μετοχές ανάπτυξης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα  από τις αμερικανικές εταιρείες λιανικής πώλησης.

Η άνοδος της Nvidia ώθησε τον δείκτη τεχνολογίας πληροφοριών υψηλότερα, καθιστώντας τον ισχυρότερο από τους 11 κλαδικούς δείκτες του S&P 500. Άλλες μετοχές ανάπτυξης, όπως η Alphabet και η Amazon.com σημείωσαν επίσης κέρδη, όπως και η κατασκευάστρια τσιπ Micron Technology .

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με απώλειες της τάξης του 1,4% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μειώσεις τιμών για ορισμένες μονάδες Model Y στην Κίνα.

Οι μετοχές δυσκολεύονται να διατηρήσουν το ράλι του 2023 στα τέλη του καλοκαιριού. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,3% και 1,9% αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο σερί απωλειών δύο εβδομάδων του Nasdaq Composite για φέτος. Ο Dow, ωστόσο, κέρδισε 0,62% για την τέταρτη θετική εβδομάδα σε πέντε εβδομάδες.

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, στα οικονομικά στοιχεία των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αλλά και στην ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελέσματων είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της Wall Street,  τα οποία αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις συνεδριάσεις.

Έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, οι οποίες δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών έχει υποχωρήσει από το μετα-πανδημικό αποκορύφωμά τους, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η αγορά αυτή τη στιγμή «δεν είναι ακριβώς ένα όνειρο θερινής νυκτός», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της Oppenheimer, John Stoltzfus, σε σημείωμα της Δευτέρας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “κάποια υποχώρηση της ευρύτερης αγοράς από τις 31 Ιουλίου και μετά μας υποδηλώνει ότι μάλλον έχει επέλθει μια παύση που ανανεώνει και όχι το τέλος της αγοράς ταύρων”.

«Ένα «τριμάρισμα» και ίσως ένα «κούρεμα» είναι πιθανότατα αυτό που έχει λάβει χώρα μέχρι στιγμής. Μια τέτοια υποχώρηση θεωρούμε ότι είναι  υγιής, παρά ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της αγοράς ταύρων που προέκυψε από τις υπερπουλημένες συνθήκες της αγοράς του περασμένου έτους» εκτιμά ο Stoltzus.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street