Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, έχουν όμως περιορίσει τις αρχικές τους απώλειες, με τον δείκτη να κινείται πάνω από τις 1.280 μονάδες, με πτώση κατά 0,465.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτή εικόνα στις αγορές

Οι δείκτες

Νωρίτερα, κατά το άνοιγμα ο γενικός δείκτης είχε κατρακυλήσει σε ποσοστό πάνω από 2%, πριν αρχίσει να διορθώνει.

Την ίδια ώρα ο τζίρος συναλλαγών κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 21 εκατομμύρια.

Oι τραπεζικές μετοχές

Στις τραπεζικές μετοχές, η Πειραιώς κινείται πτωτικά κατά 0,655, η Eurobank σημειώνει πτώση – 2,22%, η Alpha Bank πέφτει – 1,77% και η Εθνική σημειώνει άνοδο κατά 2,225 κυρίως λόγω της έκθεσης της Jeffries, η οποία τονίζει ότι βλέπει «ευνοϊκούς» ανέμους για τις ελληνικές τράπεζες και δη ια την Εθνική.

Από τις 11 Ιουλίου όταν και έκλεισε υψηλότερα των 1.300 μονάδων, από τη Λεωφόρο Αθηνών αναδυόταν μια αίσθηση ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μπορούσε να διατηρηθεί άνετα σε αυτό το επίπεδο και γιατί όχι να βάλει πλώρη και υψηλά πέραν της 9ετίας.  Την Παρασκευή ο γενικός δείκτης απώλεσε 2,01% κατρακυλώντας στις 1.286,86 μονάδες, με ένα τζίρο όμως που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενος στα 103,7 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Μικτή εικόνα επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις απώλειες που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις πρωινές συναλλαγές, με τους κλάδους να είναι μοιρασμένοι μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν απώλειες κατά 0,6%, ακολουθούμενες από τις μετοχές εξόρυξης, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,4%. Οι τηλεπικοινωνίες σημείωσαν μέτρια κέρδη με άνοδο 0,5%.

Η μετοχή της LVMH, του κολοσσού ειδών πολυτελείας με έκθεση στην Κίνα, σημείωσε πτώση 0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών