
Όσο προχωρούν οι έρευνες για τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, και νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στη λίστα των Αρχών και να ενισχύσουν το σενάριο ότι όσα συνέβησαν δεν ήταν μια απρόκλητη επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, αλλά ένα οργανωμένο ραντεβού οπαδικών στρατών.
Σήμερα, μία εβδομάδα μετά τα τραγικά γεγονότα που μετέτρεψαν μια ολόκληρη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας σε «πεδίο πολέμου» οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν διάφορα «πολεμοφόδια» που είχαν κρύψει οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ πέριξ του γηπέδου.
Νέα Φιλαδέλφεια: Μεταφέρονται στις φυλακές οι 105 χούλιγκαν – Φοβούνται το «μίσος» με τους Σέρβους
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο έπειτα από πληροφόρηση που είχαν, εντόπισαν ρόπαλα και πέτρες, που όπως εκτιμούν δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν οι «κιτρινόμαυροι» χούλιγκαν που περίμεναν τους «αντιπάλους» τους το βράδυ της Δευτέρας.
«Υπήρξε πληροφόρηση ότι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο της Αστυνομίας, που είχε διακινηθεί πριν τα επεισόδια.

Κομμάτι του παζλ για τα καταδικαστέα γεγονότα της μαύρης Δευτέρας είναι και τα μηνύματα που αντάλλαξαν χούλιγκαν της ΑΕΚ με αυτούς της Ντιναμό πριν και μετά τα επεισόδια, που δείχνουν ότι υπήρξε συνεννόηση για νέο ραντεβού.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν την περίπτωση να πρόκειται για υλικά που έκρυψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε επόμενο ραντεβού τους με χούλιγκαν άλλης ομάδας.
Το βίντεο που προκαλεί ερωτήματα
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, από λογαριασμό που αναρτά υλικό από εκδρομές οργανωμένων οπαδών και επιθέσεις χούλιγκαν, φαίνονται καρέ – καρέ όσα εκτιλύχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ.
07.08.2023, AEK Athens🇬🇷 vs BBB (Dinamo Zagreb🇭🇷), video from front of AEK stadium https://t.co/Fjy3xrlEmQ pic.twitter.com/cFjQt96uJw
— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) August 11, 2023
Στα πλάνα φαίνονται οι κινήσεις των οπαδών της ΑΕΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το γήπεδο και οι οποίοι προετοιμάζονται για την έλευση των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, με το σκηνικό να μοιάζει με προσυμφωνημένο ραντεβού «θανάτου», μέσα στον αστικό ιστό της Νέας Φιλαδέλφειας βάζοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών και περιουσίες.
Οι κάμερες καταγράφουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να περιμένουν τους «αντιπάλους» τους, κρατώντας αντικείμενα στα χέρια (ρόπαλα ή καδρόνια), ενώ μερικοί από αυτούς φορούν κράνη.
Παράλληλα, στην πορεία του βίντεο, λίγες στιγμές πριν εμφανιστούν οι Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν γίνεται και ρίψη μολότοφ.
Αμέριμνοι πολίτες ή προκαθορισμένο ραντεβού
Το σκηνικό που αποτυπώνεται στο βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αλλοδαποί και ημεδαποί χούλιγκαν δεν βρήκαν αμέριμνους και ανυπεράσπιστους πολίτες έξω από την «Αγία Σοφία», αλλά άτομα που γνώριζαν το συγκεκριμένο ραντεβού και ήταν προετοιμασμένοι.
Στη συνέχεια, το βίντεο καταγράφει την άφιξη των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με φωτοβολίδες, ρόπαλα και μαχαίρια. Εκείνοι είναι που θα προκαλέσουν το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά θα χάσει τη ζωή του.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση