
Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους κοντά στο Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ένα από τα επίκεντρα της αντεπίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της χώρας.
«Στον τομέα του Μπαχμούτ, την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκαν 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνολικά, έχουν απελευθερωθεί 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη νότια πτέρυγα του τομέα του Μπαχμούτ», μιας πόλης που καταλήφθηκε το Μάιο από την Ρωσία, δήλωσε η υφυπουργός, Χάνα Μαλιάρ, στην ουκρανική τηλεόραση.
Ρωσία: Η εισβολή στην Ουκρανία από τον Σεπτέμβρη διδακτέα ύλη στα σχολεία
«Ήταν σημαντικό για τον εχθρό να εκτρέψει τις δυνάμεις μας προς άλλες κατευθύνσεις, έτσι δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίθεση στον τομέα Μπαχμούτ», αναφέρεται στην ανακοίνωηση του Κιέβου.
Ο στρατός του Κιέβου είχε σημειώσει κέρδη σε δύο χωριά στο νότιο μέτωπο, αλλά επίσης επιβεβαίωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ενισχύονται και στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα.
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα
Την ίδια ώρα, η Ουκρανία καταδίκασε τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ρωσίας, μία ημέρα αφού ρωσικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά κατά εμπορικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.
«Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 13 Αυγούστου στη Μαύρη Θάλασσα, σχετικά με το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου Sukru Okan που έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.
«Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλα πρότυπα διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παράδειγμα της εσκεμμένης πολιτικής της Ρωσίας, του να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.