Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω του αμερικανικού τεχνολογικού ράλι και τα αδύναμα στοιχεία της Κίνας, σύμφωνα με το AFP.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανάμικτα την Τρίτη, καθώς ένα αμερικανικό τεχνολογικό ράλι πυροδότησε τα χρηματιστήρια, ενώ μια σειρά από απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα προκάλεσαν ανησυχίες για την κατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Τεχνολογικοί κολοσσοί

Τα κέρδη από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, η μητρική της Google Alphabet και η Meta, ανέβασαν τοn Nasdaq κατά περισσότερο από 1%  στο κλείσιμο της Δευτέρας στην Νέα Υόρκη.

Το Τόκιο

Το κλίμα αρχικά μεταφέρθηκε στην Ασία με το Τόκιο να ανεβαίνει κατά 0,6%, ενισχυμένο από την αύξηση των τεχνολογικών εταιρειών και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ιαπωνική οικονομία αυξήθηκε κατά 1,5% το τρίμηνο έως τον Ιούνιο χάρη στις ισχυρές εξαγωγές πίσω από ένα ασθενέστερο γιεν.

Το Σίδνεϊ, η Ταϊπέι και η Κουάλα Λουμπούρ ήταν επίσης στο πράσινο, αλλά άλλες αγορές εγκατέλειψαν τα πρώτα κέρδη, με τη Σιγκαπούρη, την Μπανγκόκ και το Wellington να κινούνται  χαμηλότερα, ενώ η Τζακάρτα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Η Σαγκάη έκλεισε στο +0,1%, ενώ το Χονγκ Κονγκ  κύλησε κατά -0,7%, καθώς μια νέα δέσμη αδύναμων στοιχείων από το Πεκίνο δεν κατάφερε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την αδύναμη κινεζική οικονομία.

Η Σεούλ και η Βομβάη έκλεισαν για διακοπές.

Η Κίνα

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων της Κίνας τον Ιούλιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή υπολείπεται των προσδοκιών των αναλυτών.

Η Κίνα δήλωσε επίσης, ότι θα σταματήσει να αναφέρει το ποσοστό ανεργίας των νέων, το οποίο έφτασε το ρεκόρ του 21,3% τον Ιούνιο, προκαλώντας ανησυχίες για τη διαφάνεια στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές