Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν μεικτά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα στοιχεία από την Ασία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την πτώση στις μετοχές των εταιριών ακινήτων να αντισταθμίζει την άνοδο των εταιριών λιανικών πωλήσεων.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης, με τους κλάδους να κατανέμονται σε οριακά θετικό και αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές του λιανικού εμπορίου οδήγησαν σε μικρά κέρδη με άνοδο 0,7%, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης σημείωσαν πτώση 0,3%.

Η μετοχή της βρετανικής Marks & Spencer κατέγραψε άλμα 8,4%, αφού η εταιρία λιανικών πωλήσεων αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.

Η Κίνα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στοιχεία για τον Ιούλιο που δεν ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες, με τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνονται κάτω από τις προσδοκίες. Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν επίσης με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο και η ανεργία στις πόλεις αυξήθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές