Χαμηλότερα έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από μία ημέρα αστάθειας στις συναλλαγές, καθώς οι απώλειες στις μετοχές του τομέα της υγείας επισκίασαν τα κέρδη στις μετοχές της Cisco και στον τομέα της ενέργειας, ενώ τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία διατήρησαν ζωντανό τον φόβο ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση λόγω ομολόγων και αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Αναλυτικά, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 290,91 μονάδες ή 0,84% στις 34.474,83 μονάδες. O S&P 500 έχασε 33,97 μονάδες ή 0,77% και έκλεισε στις 4.370,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 157,70 μονάδες ή 1,17% στις 13.316,93 μονάδες.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έδωσαν ώθηση στις μετοχές των Exxon Mobil και Chevron, καθώς τα εμπορεύματα βοηθήθηκαν από τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιδιώκει να ενισχύσει την αγορά ακινήτων και την οικονομία ευρύτερα.

Τα ομόλογα

Πιέζοντας περαιτέρω τις μετοχές, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, καθώς μια σειρά ισχυρών οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα υποδαυλίζει τις ανησυχίες ότι η Fed θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Οι μετοχές μπορεί να είναι ασταθείς βραχυπρόθεσμα, ενώ περιμένουμε είτε να ανακάμψουν τα κέρδη είτε να μειωθούν οι αποδόσεις», δήλωσε ο Jeffrey Buchbinder, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της LPL Financial.

Αγορά εργασίας και Fed

Στο μεταξύ, η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας έδειξε μείωση των αιτήσεων για εργασία την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν προτεραιότητα στη μάχη κατά του πληθωρισμού, αυξάνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Η αδυναμία της χρηματιστηριακής αγοράς τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ που υποδηλώνει ότι η Fed πιθανότατα θα ακολουθήσει πολιτική υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Barry Bannister, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Stifel.

Η πλειονότητα των traders αναμένει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αν και τα στοιχήματα για μια παύση στη νομισματική σύσφιξη έχουν υποχωρήσει στο 86,5% από περίπου 89% μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME Group.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Cisco Systems κατέγραψε κέρδη αφού τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και ο διευθύνων σύμβουλος της μίλησε για τις ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές της Pfizer ενισχύθηκαν επίσης, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της COVID-19, που δοκιμάζεται κατά των αναδυόμενων παραλλαγών, έδειξε εξουδετερωτική δράση κατά της υποπαραλλαγής «Eris» σε μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια.

Οι μετοχές των Moderna και Novavax κινήθηκαν επίσης ανοδικά καθώς τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι νοσηλείες που σχετίζονται με την COVID-19 αυξήθηκαν περισσότερο από 40% από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street