Κόντρα στο ρεύμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η ελληνική αγορά βρίσκει αναχώματα και παρά την αρχική νευρικότητα κινείται σε θετικό έδαφος, αν και με αρκετή δόση επιφυλακτικότητας.

Οι διεθνείς αγορές δέχθηκαν έντονες πιέσεις μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed και των ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Κίνα, με τους πωλητές να κυριαρχούν μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.283,62 μονάδες με κέρδη 0,29%.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,29%, παράτο γεγονός ότι παρατηρούνται πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτηα να υποχωρεί κατά 0,19%

Τα πρόσημα μεταξύ των εταιρειών είναι σχεδόν μοιρασμένα στο ταμπλό, με 42 μετοχές να κινούνται ανοδικά, 33 πτωτικά και 9 να είναι αμετάβλητες,

Η αξία των συναλλαγών ήτα στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη  ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,62% στις 452,38 μονάδες στις αρχές της συνεδρίασης, με τις μετοχές των κατασκευών και των υλικών να υποχωρούν 1,2%, ενώ η κλάδος της εξόρυξης ήταν ο μόνος που βρέθηκε σε θετικό έδαφος, με άνοδο 0,5%.

Ο δείκτης FTSE στην κεφαλαιαγορά του Λονδίνου διαμορφώνεται στις 7.322,20 μονάδες με απώλειες 0,47%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,59% στις 15.696,74 μονάδες και ο γαλλικός CAC καταγράφει πτώση 0,63% στις 7.214,06 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς των ΗΠΑ έδειξαν ότι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για τη διατήρηση του πληθωρισμού και  υποστήριξαν ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις στα επιτόκια, εκτός εάν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5% μετά από αυτή τη συνεδρίαση, το υψηλότερο επίπεδό της τα τελευταία 22 χρόνια. Οι αγορές γενικά εκτιμούσαν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία αύξηση σε αυτόν τον κύκλο νομισματική σύσφιγξης, αλλά τα πρακτικά της Τετάρτης διαψεύδουν αυτές τις προσδοκίες καθώς βάζουν κι άλλες αυξήσεις στο… τραπέζι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών