Στενό εύρος διακύμανσης, μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και έλλειψη κατεύθυνσης. Και το φυτίλι ακόμα καίει.

Εν πρώτοις, η συνεδρίαση έμοιαζε αδιάφορη, καθώς ελάχιστες εισηγμένες είχαν ενδιαφέρον ως προς την ποσοστιαία απόδοση και τον τζίρο.

Ωστόσο, παρατηρήθηκαν δύο λεπτομέρειες.

Πρώτον, μια βεντάλια μετοχών έχει περισώσει, προς το παρόν τουλάχιστον, σημαντικά επίπεδα βραχυπρόθεσμων στηρίξεων. Η εικόνα είναι σημαντική για τη συνέχεια, διότι αφενός δίδονται καθαρά σημεία εξόδου, αφετέρου διαφαίνεται ότι οι αγοραστές ακόμα ενδιαφέρονται για τοποθετήσεις.

Μεταξύ άλλων, είδαμε την ανθεκτικότητα της ΠΕΙΡ στη ζώνη 3,20-3,25, των ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ, της ΜΠΕΛΑ, της ΔΕΗ που τρεις μέρες πολεμά για το 9,50-9,55 και πληθώρας άλλων.

Συν αυτώ, παρατηρούμε άφωνοι τη δυναμική των μετοχών της πληροφορικής, με ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ να προϊστανται, την ΙΝΤΕΚ να συνεχίζει δυνατά, αλλά και των λοιπών να μην βγάζουν πωλητές για κανέναν λόγο.

Δεύτερον, το Χρηματιστήριο δεν ακολούθησε την πτωτική πορεία των ευρωαγορών, καθώς εμείς συντηρηθήκαμε στο αμετάβλητο παρά τη βόλτα των Eurostoxx50, CAC40, DAX40 κ.α. στο -0,7%.

Ειδική μνεία, για άλλη μια φορά, στις μετοχές του κλάδου κατασκευών: Μετά το ράλι της ΙΝΚΑΤ όλο αυτό το διάστημα, βλέπουμε να συνεχίζουν χωρίς φρένο οι ΔΟΜΙΚ, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, και μάλιστα με πολύ καλούς όγκους συναλλαγών.

Σημειωτέον, το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας και η αύξηση του ενδιαφέροντος στα τελευταία λεπτά, είναι καλό σημάδι.

Τέλος, ενδιαφέρον είδαμε για χαρτιά που δεν ακούγονται πολύ, όπως ΚΡΙ, REALCONS, ΑΣΚΟ, ACAG (βλ. ΛΥΚΟΣ), ΟΛΥΜΠ κ.α., τα οποία αξίζουν την προσοχή μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κρατήσει το επίπεδο 1265 που έχει τη σημασία του, και παραμένει ο άξονας περιστροφής, καθώς συνιστά και το στοπ σε ημερήσιο κλείσιμο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής