Σε αρνητικά εδάφη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ευθυγραμμιζόμενο με το πτωτικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές διεθνώς.

Μετοχές: Κραδασμοί σε Δύση και Ανατολή λόγω ομολόγων και Κίνας

Στις 16:00 ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε πτώση 1,40% στις 1265,43 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται σε 60,09 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις υφίστανται οι τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 0,89%, την Alpha Bank κατά 3%, την Eurobank κατά 1,71% και την Πειραιώς κατά 3,88%.

Στο -2,47% βρίσκεται η Aegean, στο -2,05% η Ελλάκτωρ, στο -1,96% η ΔΕΗ, στο -2,72% η ΤΙΤΑΝ. Στο -2,1% κινείται η ΕΥΔΑΠ, στο -2,14% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο -2,26% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Απώλειες 0,89% για την Coca Cola και στο 1,18% η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Motor Oil στο -0,45%, ΕΛΠΕ στο -1,13%, ΟΤΕ στο +0,14%, ΟΠΑΠ στο -0,53% και Jumbo στο +0,07%.

Αρνητική η εικόνα διεθνώς

Σε χαμηλό δύο μηνών παραμένουν την Παρασκευή οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα κατά την οποίαν οι επενδυτές ομολόγων έδειξαν να πείθονται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι εκτιμούσαν αρχικά, στέλνοντας τις αποδόσεις των ΗΠΑ κοντά σε υψηλό 16 ετών.

Όπως σημειώνει το Reuters, το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) η Wall Street πορευόταν προς εκκίνηση από ασθενέστερα εδάφη, με ελάχιστα οικονομικά στοιχεία για να αφομοιώσουν οι αγορές, αν και οι πωλήσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων της Πέμπτης σταμάτησαν την Παρασκευή πριν από το καμπανάκι την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Το δολάριο ήταν έτοιμο να σημειώσει κέρδη για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, στο μεγαλύτερο σερί κερδών του εδώ και 15 μήνες, βοηθούμενο από την προοπτική ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά ή θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Άλλωστε, το αμερικανικό νόμισμα λειτουργεί ξανά ως ασφαλές καταφύγιο μπροστά στους αυξανόμενους κινδύνους που παρουσιάζει η Κίνα.

Το αργό πετρέλαιο επρόκειτο να διακόψει ένα σερί κερδών επτά εβδομάδων, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας θόλωσε την εικόνα για τη ζήτηση. Το αρνητικό κλίμα στις αγορές επεκτάθηκε και στα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να σημειώνει νέο χαμηλό δύο μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας