Χάκερς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως αναφέρεται  σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Φλουρίνα Σενκ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αστυνομικοί στα έξυπνα κινητά τους (smartphones).

Διαρροή δεδομένων

«Παρατηρήθηκε μια διαρροή δεδομένων, δηλαδή ονομάτων και αριθμών τηλεφώνων από κάποιους υπαλλήλους που έχουν κινητό τηλέφωνο, δηλ. από όλον τον κόσμο», διευκρίνισε η Φλουρίνα Σεκ, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση SRF.

Σύμφωνα με τις αρχές πάντως, φαίνεται ότι επί του παρόντος τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές, φαίνεται ότι δεν διαδόθηκαν ευρύτερα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή «MobileIron», όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.

Το «MobileIro», μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες, επιτρέπει στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης ή μιας διοικητικής αρχής να συνδέονται με ασφάλεια με τους κινητούς εξοπλισμούς τους στους σέρβερ του εργοδότη. Η αστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον εντοπισμό τους

Η Ελβετία έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών, των ιατρείων γιατρών, εταιρειών μέσων ενημέρωσης all;a και οικονομικών κολοσσών όπως η ABB και η Swissport. .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές

Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου