
Το «παρών» για δεύτερη ημέρα δίνει η ΕΛΑΣ στο μέτωπο της πυρκαγιάς που πλήττει τη χώρα μας στην Αλεξανδρούπολη.
Άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας συνδράμουν στη μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη, για να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες και να μεταφέρουν όσους έχουν ανάγκη σε ασφαλές μέρος.
Στη φωτιά διατίθενται 25 περιπολικά, 5 δίκυκλα και 55 αστυνομικοί.
Δείτε βίντεο
Μάχη με τις φλόγες
Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ το «112» ήχησε ξανά στους κατοίκους της πόλης για να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, λόγω των καπνών που καλύπτουν τον ουρανό του νομού.
Το νεότερο μήνυμα του 112 απευθύνεται στους κατοίκους των περιοχών Μοναστηράκι και Δορίσκος και δίνει εντολή να απομακρυνθούν / εκκενώσουν προς Φέρες, εξαιτίας του πύρινου μετώπου. Μήνυμα από το 112 είχε σταλεί λίγο μετά τη μία το μεσημέρι προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Το μήνυμα ανέφερε: «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες».
Στη μάχη παίρνει μέρος και η αστυνομία που βοηθά στην εκκένωση οικισμών, στον συντονισμό της επιχείρησης αλλά και στον απεγκλωβισμό αβοήθητων ζώων. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση διατίθενται 25 περιπολικά, 5 δίκυκλα και 55 αστυνομικοί, οι οποίοι μαζί με τον Ελληνικό Στρατό βοηθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα – πόρτα σε πολλούς οικισμούς για τυχόν εγκλωβισμένους. Μάλιστα οι Αστυνομικοί βοήθησαν σημαντικά στον απεγκλωβισμό ζώων, που πολίτες αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους, χωρίς να σκεφτούν ότι κινδυνεύουν από την πυρκαγιά.


Latest News

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ