Εντολές σε λίγους τίτλους, έντονη μεταβλητότητα και κινήσεις άμυνας εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 1.260 μονάδες, χωρίς όμως να αναλάβει μεγάλα ρίσκα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,43% στις 1.268,71 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Με τη μεταβλητότητα να έχει αλλάξει το πρόσημο πολλές φορές ήδη σε αρκετούς τίτλους, το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα, χωρίς όμως να χάνει την εστίαση του από τα διεθνή «δρώμενα», τα οποία μονοπωλούν τον τόνο το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε, οι τέσσερις πτωτικές εβδομάδες, μετά από το πολύμηνο ράλι της ευφορίας προβλημάτισε αρκετά χαρτοφυλάκια, αν και οι αναλυτές δεν σταματούν να τονίζουν το υγιές των διορθωτικών κινήσεις μιας αγοράς.

Κινήσεις

Ελλείψει λοιπόν κάποιου εγχώριου καταλύτη που θα μπορούσε να αναχαιτίσει τις κινήσεις που ευλόγως εκδηλώνονται για να «κλειδωθούν» τα κέρδη των προηγούμενων μηνών, το ΧΑ εμφανίζεται και σήμερα «ευαίσθητο» στη διεθνή τάση. Επίσης, συνεχίζεται η απροθυμία πολλών να αναλάβουν νέες θέσεις, αναμένοντας την κατάσταση στο εξωτερικό να σταθεροποιηθεί.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά είναι τα κέρδη που σημειώνουν οι ΔΕΗ, Alpha bank, Aegean, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και Coca Cola, ενώ θετική είναι και η συμβολή των Βιοχάλκο, Cenergy, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Eurobank, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Λάμδα. Από την άλλη, πιέσεις δέχονται οι Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών