Με σημαντικά κέρδη άρχισε τη νέα εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε αρκετούς τίτλους που βρέθηκαν στο επίκεντρο των διορθώσεων του προηγούμενου διαστήματος. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,74% στις 1.285,27 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 108 εκατ. ευρώ.

Αν και οι συναλλαγές δεν έδειξαν ότι οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά στις θέσεις τους, η επιβεβαίωση των στηρίξεων και το ενδιαφέρον στην συντριπτική πλειονότητα των τίτλων ήταν ένα καλό μήνυμα προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης. Ο γενικός δείκτης βρήκε ξανά το δρόμο για να κλείσει την ψαλίδα από τις 1.300 μονάδες, αν και το κλείσιμο ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα υψηλά της ημέρας.

Ανοδική αντίδραση της Wall Street πριν το Jackson Hole

Η συνέχεια βέβαια δεν θα είναι εύκολη, ειδικά όσο διανύουμε ακόμη ημέρες θερινής ραστώνης, αφού η επιλεκτικότητα των αγοραστών παραμένει και είναι εμφανής στο ταμπλό. Ελλείψει λοιπόν κάποιου εγχώριου καταλύτη που θα μπορούσε να αναχαιτίσει τις κινήσεις που ευλόγως εκδηλώνονται για να «κλειδωθούν» τα κέρδη των προηγούμενων μηνών, το ΧΑ παραμένει «ευαίσθητο» στη διεθνή τάση. Επίσης, παρέμειναν τα σημάδια απροθυμίας πολλών να αναλάβουν νέες θέσεις, αναμένοντας την κατάσταση στο εξωτερικό να σταθεροποιηθεί, αν και οι αναλυτές δεν σταματούν να τονίζουν το υγιές των διορθωτικών κινήσεις μιας αγοράς.

Χρειάζεται λοιπόν ένας ισχυρός καταλύτης, ή μια συσσώρευση ικανής διάρκειας προκειμένου η αγορά να επαναφέρει το ανοδικό βραχυπρόθεσμο σενάριο και να διαφοροποιηθεί από το εύθραυστο διεθνές κλίμα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Γενικός Δείκτης και 25άρης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης αντέδρασαν μόλις συνάντησαν τις κρίσιμες στηρίξεις στη ζώνη 1.265 και 3.060 μονάδων αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Alpha Bank, Cenergy, Jumbo, Εθνική, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή οδήγησαν την άνοδο της αγοράς, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Autohellas, Aegean, Motor Oil, Eurobank, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Coca Cola, Quest και Τιτάν, ενώ πτωτικά οι ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ. Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις σε ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Σαράντη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece