
Το πρώτο της ομόλογο που θα αποτιμάται σε ινδικές ρουπίες θα εκδώσει μέχρι τον Οκτώβριο η αναπτυξιακή τράπεζα που ιδρύθηκε από την BRICS, καθώς η τράπεζα δέχεται πιέσεις να αντλεί και να δανείζει περισσότερο σε τοπικά νομίσματα.
Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο σε ραντ στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης σε τοπικό νόμισμα στα μέλη Βραζιλία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Καζμπέκοφ σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22-24 Αυγούστου.
NDB has successfully issued its debut Rand bond, becoming the highest rated issuer to issue in the South African bond market since 2015. The ZAR 1.5 billion bond will be used to fund infrastructure and sustainable development projects in 🇿🇦.
Read more: https://t.co/mp9hQxST3L pic.twitter.com/vaDbxGD73E
— New Development Bank (@NDB_int) August 16, 2023
Η NDB ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί το πιο συγκεκριμένο επίτευγμα των χωρών BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν το μπλοκ σε αντίβαρο στη Δύση. Ωστόσο, ο ήδη αργός ρυθμός δανεισμού συναντά περαιτέρω εμπόδια από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Θα αξιοποιήσουμε ινδική αγορά ίσως μέχρι τον Οκτώβριο», είπε ο Καζμπέκοφ . «Τώρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά να χρησιμοποιήσουμε το νόμισμα μιας χώρας-μέλους για να χρηματοδοτήσουμε έργα με αυτό το νόμισμα σε ένα άλλο μέλος. Ας πούμε, ένα έργο στη Νότια Αφρική να χρηματοδοτηθεί σε κινεζικό γουάν, όχι σε δολάριο ΗΠΑ)
Ο Καζμπέκοφ ωστόσο δεν έδωσε στοιχεία για το πόσο που στοχεύουν να ανατλήσουν από την ομολογιακή έκδοση.
Ο οικονομικός διευθυντής Λέσλι Μαασντόρπ ανέφερε στο Reuters ότι η τράπεζα στοχεύει να αυξήσει τον δανεισμό σε τοπικό νόμισμα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου μέχρι στιγμής ήταν σε κινεζικό γιουάν, από περίπου 22% σε 30% μέχρι το 2026, ενώ υπάρχουν όρια στην απο-δολαριοποίηση.
Η NDB είναι επίσης έτοιμη να εκπληρώσει τη δέσμευση που ανέλαβε πριν από δύο χρόνια για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη «δίκαιη μετάβαση» της Νότιας Αφρικής από την ενέργεια κυρίως από άνθρακα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο Καζμπέκοφ.


Latest News

Πόσο κόστισε η επίθεση Τραμπ στην αμερικανική επιστήμη
Σαρωτικές περικοπές χρηματοδότησης απειλούν να υπονομεύσουν την καινοτομία που αποτελεί κεντρικό στοιχείο της οικονομικής ισχύος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες

Η παγίδα των futures στην οποία έπεσαν οι σοκολατοβιομηχανίες - Τί συνέβη με τις τιμές του κακάο
Οι βιομηχανίες σοκολάτας ποντάρουν στο ότι η παρατεταμένη ανοδική πορεία στην αγορά κακάο φτάνει στο τέλος της

Η Kimberly-Clark μειώνει τις προοπτικές κερδών καθώς αυξάνεται το κόστος των δασμών Τραμπ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι η Kimberly-Clark δεν σκοπεύει να μετακυλίσει το κόστος που προκαλούν οι δασμοί στους καταναλωτές με συνολικές αυξήσεις τιμών

Οι οικονομικές ανησυχίες βαραίνουν τα αποτελέσματα των αεροπορικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές κρατήσεις μειώνονται και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα

Μεγαλώνει το χάσμα ανισοτήτων στην Αμερική - Τι λέει έρευνα της BofA
Τι αναφέρει η έρευνα της Bank of America (ΒοfΑ) για τις ΗΠΑ

Γιατί γερουσιαστές ζητούν από την Fed να παραδώσει αρχεία σχετικά με την αποτυχία της fintech Synapse
Η Fed κατηγορείται για εποπτική αμέλεια καθώς εκατομμύρια σε κεφάλαια πελατών εξακολουθούν να βρίσκονται χαμένα

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τον Αμερικανό Πρόεδρο
Ο Ράσελ Βόουτ θεωρείται δεύτερος μόνο από τον ίδιο τον Τραμπ

Πως ο Ρούμπιο μεταμορφώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο υπουργός εκθέτει σχέδια για περικοπή θέσεων και συρρίκνωση αυτού που ονόμασε διογκωμένη γραφειοκρατία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μετά τα τσιπ, οι φαρμακευτικές - Γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο Τραμπ
Η έρευνα για τις εισαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων - Οι επιπτώσεις και οι εκτιμήσεις σημειώματος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Deutsche Bank: Κι όμως… οι αγορές δεν βλέπουν ακόμη ύφεση λόγω δασμών
Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι αν τελικά υπάρξει ύφεση, τότε υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για περαιτέρω πτώση στις αγορές, εξηγεί η Deutsche Bank