Η Αυστραλία θα αγοράσει από τις ΗΠΑ πάνω από διακόσιους πυραύλους κρουζ Tomahawk, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια να αντεπεξέλθει στην άνοδο της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας στην περιοχή.
Κίνα: Αίρει τους δασμούς αντιντάμπινγκ στο αυστραλιανό κριθάρι μετά από 3 χρόνια
Η παραγγελία αυτή, με κόστος 830 εκατομμυρίων δολαρίων, σημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας θα γίνουν «από τις ισχυρότερες και πιο τεχνολογικά προηγμένες στον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, ο Πατ Κόνροϊ.
Η Αυστραλία αποκτά με ταχείς ρυθμούς νέες στρατιωτικές δυνατότητες, επιλέγοντας συστήματα ικανά να πλήξουν σε μεγάλες αποστάσεις δυνητικούς αντιπάλους όπως η Κίνα.
Εποχή των πυραύλων
«Καθώς εισερχόμαστε σε αυτήν που πολλοί αποκαλούν εποχή των πυραύλων, αυτοί αποτελούν απαραίτητα εργαλεία ώστε οι αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις να είναι σε θέση να εκπληρώνουν την αποστολή τους να υπερασπίζονται τους Αυστραλούς», πρόσθεσε ο κ. Κόνροϊ.
Τους πυραύλους Τόμαχοκ, με δραστικό βεληνεκές χιλίων και πλέον χιλιομέτρων, θα φέρουν τα αντιτορπιλικά κλάσης Hobart του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού.
Προορίζονται εξάλλου να χρησιμοποιηθούν από τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που πρόκειται να αποκτήσει η Αυστραλία στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμμαχίας AUKUS που σύναψαν η Καμπέρα, το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον.
Η αμυντική βιομηχανία της Αυστραλίας
Τον Ιανουάριο η Αυστραλία αποδέχθηκε εξάλλου προσφορά των ΗΠΑ για την προμήθεια πυραύλων HIMARS, μέρους συστήματος αυτοκινούμενου πυροβολικού που χρησιμοποιείται επίσης από τον ουκρανικό στρατό.
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα βοηθήσει την Αυστραλία να δημιουργήσει δική της βιομηχανία κατασκευής πυραύλων, ώστε να ενισχυθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας της πολέμου στην Ουκρανία.
«Αγοράζουμε αυτά τα όπλα τώρα για να αποκτήσουμε δυνατότητες γρήγορα», είπε ο κ. Κόνροϊ, όμως «μελετάμε επίσης επιλογές για να κατασκευάζουμε τους πυραύλους στην εθνική μας επικράτειά» καθώς είναι «σημαντικό» η χώρα να ενισχύσει «την αμυντική βιομηχανία της».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Xονγκ Κονγκ η CALT - Ο γίγαντας μπαταριών «πάει» για 5 δισ. δολ.
Με την εισαγωγή, η CALT αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Heineken ανεβάζει ταχύτητα - Οι ισχυρές πωλήσεις premium μπύρας
Η Heineken αναφέρει σταθερή ανάπτυξη το 2024 παρά τις αντιξοότητες
Οικονομικά αποτελέσματα «έκπληξη» για τη SoftBank - Στο κόκκινο το Vision Fund
Ο ευρύτερος τομέας του Vision Fund της SoftBank - ο οποίος επηρεάζει το διοικητικό κόστος, τις διακυμάνσεις του νομίσματος, μεταξύ άλλων - ανέφερε ζημία 309,93 δισεκατομμυρίων γεν
Η Foxconn σε διαπραγματεύσεις για το μερίδιο της Renault στη Nissan
Η ταϊβανέζικη εταιρεία συναρμολόγησης ηλεκτρονικών Foxconn λέει ότι εξετάζει μια συμφωνία μόνο ως μέρος συνεργασίας για ηλεκτρικά οχήματα
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων
Η Johnson & Johnson έχει προσεγγίσει πιθανούς ιδιωτικούς επενδυτές και στρατηγικούς αγοραστές μέσω συμβούλων για να εξετάσει το πιθανό ενδιαφέρον τους για την Cerenovus
ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας
Το μοντέλο των ΗΠΑ – χρηματιστικοποίηση, ολιγαρχία εισοδηματιών και επιβολή ηγεμονίας του δολαρίου – έχει φτάσει στα όριά του.
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ