Στα «ασφαλή ύδατα» των 1.300 μονάδων, μετά από έξι ημέρες, επανήλθε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την αντίδραση από τις κοντινές στηρίξεις του, χωρίς όμως δίνουν το μήνυμα οι αγοραστές ότι αναλαμβάνουν άκριτα κίνδυνο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,18% στις 1.300,47 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 93 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ έχει καταφέρει να καλύψει σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων, με τον τζίρο να κινείται όμως ακόμη σχετικά χαμηλά, αλλά καλύτερα για την παράδοση του… Αυγούστου. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι το κλείσιμο κοντά στα χαμηλά διμήνου της Παρασκευής, στις 1.263 μονάδες ενεργοποίησε τις αγοραστικές δυνάμεις ώστε το ΧΑ για να εκδηλώσει την αντίδραση που χρειαζόταν, προκειμένου να μην μπει σε τεχνικές περιπέτειες.

Εδραιώνουν την αντίδραση οι ευρωαγορές

Και πράγματι, με τους «συνήθεις υπόπτους» του πολύμηνου ράλι να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, το ΧΑ κατάφερε σήμερα ένα κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων, δίνοντας το μήνυμα ότι οι αγοραστές δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Άλλωστε, προβλέπεται ένα άκρως ενδιαφέρον φθινόπωρο και συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την έναρξή του μειώνονται.

Τεχνικά άλλωστε, οι εγχώριοι αναλυτές τονίζουν ότι η εικόνα της αγοράς παραμένει πολύ θετική, ενώ σήμερα η Deutsche Bank ανέβασε και τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, του κλάδου σηματωρού της αγοράς. Η ρητορική της αναβάθμισης ωστόσο, η οποία λίγο έως πολύ είναι γνωστή στην αγορά, δεν άλλαξε, με την εστίαση τώρα να είναι το κατά πόσο η διήμερη αντίδραση είναι ο βατήρας για μία νέα ισχυρότερη ανοδική κίνηση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Βιοχάλκο, Autohellas, Jumbo, Eurobank, Motor Oil και Alpha Bank ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ ισχυρή ήταν και οι άνοδος σε Cenergy, Quest, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Θετικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Aegean και Πειραιώς, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών