
Στα «ασφαλή ύδατα» των 1.300 μονάδων, μετά από έξι ημέρες, επανήλθε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την αντίδραση από τις κοντινές στηρίξεις του, χωρίς όμως δίνουν το μήνυμα οι αγοραστές ότι αναλαμβάνουν άκριτα κίνδυνο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,18% στις 1.300,47 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 93 εκατ. ευρώ.
Το ΧΑ έχει καταφέρει να καλύψει σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων, με τον τζίρο να κινείται όμως ακόμη σχετικά χαμηλά, αλλά καλύτερα για την παράδοση του… Αυγούστου. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι το κλείσιμο κοντά στα χαμηλά διμήνου της Παρασκευής, στις 1.263 μονάδες ενεργοποίησε τις αγοραστικές δυνάμεις ώστε το ΧΑ για να εκδηλώσει την αντίδραση που χρειαζόταν, προκειμένου να μην μπει σε τεχνικές περιπέτειες.
Εδραιώνουν την αντίδραση οι ευρωαγορές
Και πράγματι, με τους «συνήθεις υπόπτους» του πολύμηνου ράλι να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, το ΧΑ κατάφερε σήμερα ένα κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων, δίνοντας το μήνυμα ότι οι αγοραστές δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Άλλωστε, προβλέπεται ένα άκρως ενδιαφέρον φθινόπωρο και συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την έναρξή του μειώνονται.
Τεχνικά άλλωστε, οι εγχώριοι αναλυτές τονίζουν ότι η εικόνα της αγοράς παραμένει πολύ θετική, ενώ σήμερα η Deutsche Bank ανέβασε και τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, του κλάδου σηματωρού της αγοράς. Η ρητορική της αναβάθμισης ωστόσο, η οποία λίγο έως πολύ είναι γνωστή στην αγορά, δεν άλλαξε, με την εστίαση τώρα να είναι το κατά πόσο η διήμερη αντίδραση είναι ο βατήρας για μία νέα ισχυρότερη ανοδική κίνηση.
Σε επίπεδο τίτλων
Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Βιοχάλκο, Autohellas, Jumbo, Eurobank, Motor Oil και Alpha Bank ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ ισχυρή ήταν και οι άνοδος σε Cenergy, Quest, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Θετικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Aegean και Πειραιώς, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Τι προτείνει για το νομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς
Αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων στις συναλλαγές στην αγορά προτείνει η SOLIDUS

Εθνική και Eurobank οδήγησαν ακόμη υψηλότερα το ΧΑ
Πρωταγωνίστριες στις συναλλαγές του ΧΑ οι μετοχές των "big-4" τραπεζών

Αντέχει το profit taking το ΧΑ - Στηρίζουν οι τράπεζες
Η αγορά καταφέρνει να προσελκύει και πάλι τους αγοραστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων οδηγούν και τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα

«Στάση» μετά το ράλι στο ΧΑ, απορροφούνται οι πιέσεις
Η αγορά καταφέρνει σήμερα να κρατά τα επίπεδα που κατέκτησε στο χθεσινό άλμα, απορροφώντας τις εύλογες πιέσεις που έρχονται από την κατοχύρωση μέρους των κερδών

Μίνι ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τραπεζικό άλμα άνω του 4%
Το θετικό διεθνές κλίμα βοήθησε στο να επιταχυνθούν οι αγοραστικές πρωτοβουλίες και να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τον πρώτο στόχο των 1.650 μονάδων

Ανοδικό ξέσπασμα για το Γενικό Δείκτη - Ξεπέρασε και τις 1.650 μονάδες
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεσπά ανοδικά - Στο πλευρό του τράπεζες, ΔΕΗ και Βιοχάλκο

«Βλέπει» και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, Eurobank
Το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να οδεύει προς τον επόμενο μεγάλο στόχο του τις 1.650 μονάδες