Αμείωτη συντηρείται η ανοδική πορεία στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να κυριαρχούν για τον πρώτο στόχο της ανάκτησης των 1.300 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,45% στις 1.303,92 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Από χτες το ΧΑ έχει αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων, το οποίο δεν ξεπέρασε το 7%. Μέχρι τώρα έχει ανακτήσει λίγο πάνω από το 3%, εντούτοις σήμερα φαίνεται ότι ο τζίρος είναι πολύ καλύτερος δίνοντας το μήνυμα της ενδυνάμωσης της αντίδρασης.

Τεχνικά οι εγχώριοι αναλυτές τονίζουν ότι η εικόνα της αγοράς παραμένει πολύ θετική, ενώ σήμερα η Deutsche Bank ανέβασε και τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, του κλάδου σηματωρού της αγοράς. Η ρητορική της αναβάθμισης ωστόσο, η οποία λίγο έως πολύ είναι γνωστή στην αγορά, δεν άλλαξε, με την εστίαση τώρα να είναι το κατά πόσο η διήμερη αντίδραση είναι ο βατήρας για μία νέα ισχυρότερη ανοδική κίνηση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Autohellas, Jumbo, Quest, Alpha bank και Σαράντης ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Cenergy, Motor Oil, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, Aegean, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αρνητικά οι Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών