
Αίσθηση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που θέλουν την ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών (liner) Hapag-Lloyd να εκφράζει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Hyundai Merchant Marine (HMM). Όπως αναφέρεται η Hapag-Lloyd εξετάζει το κατά πόσο θα προβεί στην τοποθέτηση προσφοράς για την απόκτηση της HMM.
H κορεάτικη ναυτιλιακή τέθηκε προς πώληση τον Ιούλιο, όταν η κρατική Korea Development Bank και η Korea Ocean Business Corp δήλωσαν ότι ήθελαν να πουλήσουν την 41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το οποίο αξίζει περίπου 5,7 δισ. δολ.
Πρόσφατα δημοσιεύματα στα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γερμανική ναυτιλιακή είχε ζητήσει πληροφορίες από την Samsung Securities, η οποία χειρίζεται την πώληση της HMM.
Η Hapag-Lloyd μελετά πάντα τις δυνατότητες να περαιτέρω ανάπτυξη και μεγέθυνση της επιχείρησής μας, δήλωσε εκπρόσωπος της Hapag-Lloyd στη Lloyd’s List.
Διεύρυνση
Σε αυτό το πλαίσιο διερευνούμε επίσης εάν η επένδυση σε άλλες επιχειρήσεις τακτικών γραμμών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ακόμη ισχυρότερη παίκτη στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η HMM αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Hapag-Lloyd διαθέτει σήμερα στόλο χωρητικότητας 1,88 εκατ.-teu, ήτοι μερίδιο αγοράς 6,9%, και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της διεθνούς κατάταξης των Liners. Η HMM βρίσκεται στην όγδοη θέση με χωρητικότητα 790.342-teu και μερίδιο αγοράς 2,9%. Η Γερμανική Hapag-Lloyd θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στις ασιατικές γραμμές και τις γραμμές Ασίας-Ευρώπης.
Στην περίπτωση που η με έδρα το Αμβούργο, Hapag-Lloyd αποκτήσει την HMM, καθώς υπάρχουν και αρκετές τοπικές επιχειρήσεις που επίσης δηλώνουν ότι θα υποβάλλουν προσφορά, θα εδραιώσει τη θέση της ως ο πέμπτος μεγαλύτερος liner, προσθέτοντας 790.000 teu στον στόλο της.


Latest News

Τραμπ: Εντολή στις υπηρεσίες να σχεδιάσουν τη Ναυτική Αναγέννηση των ΗΠΑ
Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Κίνας στη ναυτιλία των ωκεανών

Το στοίχημα Κικίλια για μείωση των τιμών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να καταγράψουν τις τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όλες τις γραμμές και όλα τα πλοία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Θετικά και αρνητικά σημεία στην απόφαση του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ, Μελίνα Τραυλού μιλάει για άδικη μεταχείριση του LNG που υπονομεύει τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τις ανθρακούχες εκπομπές
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από ψηφοφορία, ένα γεγονός σπάνιο στον ΙΜΟ όπου πάντα επιδιώκεται η ομοφωνία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: +100 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί και φέτος +100 Υποτροφίες, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία»

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Β. Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για οριζόντιο τρόπο συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Frederiksen (AEC) – Σημαντικός ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών στην Αρκτική
Για την ελληνική ναυτιλία μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X ο Mads Frederiksen, εκτελεστικός διευθυντής στο Arctic Economic Council

Κικίλιας: Τι ζητεί να αλλάξει στο επιβατικό λιμάνι Πειραιά
«Η άμεση αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του με παράλληλη επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν ανακύψει είναι πρώτη προτεραιότητα» δηλώνει στα «ΝΕΑ»

«Φρένο» στις τιμές των εισιτήριων μέσω της μείωσης των λιμενικών τελών
Μειώνονται κατά 50% από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους και για ένα χρόνο τα λιμενικά τέλη για τους επιβάτες

Πράσινη μετάβαση: Κανονιστικές εξελίξεις στις θαλασσιες μεταφορές
Με κοινό κείμενο 10 από τους μεγαλύτερους ομιλους διεθνώς ζητούν από τον ΙΜΟ δίκαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πλαίσιο