Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις έρευνες ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Σιγκαπούρη.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,66%, αντιστρέφοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αυστραλία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 19 μηνών, σύμφωνα με την Juno Bank, με τον έκτακτο σύνθετο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών να διαμορφώνεται στο 47,1 τον Αύγουστο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 βρέθηκε επίσης σε θετικό έδαφος, καθώς σημείωσε άνοδο 0,18%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,16%. Η χώρα είδε ταχύτερη επέκταση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με τον flash PMI για τον Αύγουστο να διαμορφώνεται στο 54,3 έναντι 53,8 του Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,56% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1,25%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη αναφοράς CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,72%.

Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 0,29%, αφού ο βασικός πληθωρισμός της χώρας σκαρφάλωσε 3,8% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα ιαπωνικά ομόλογα

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σε νέο υψηλό 9-1/2 ετών στο 0,675%, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην παρέμβει για την αγορά ομολόγων ως πράσινο φως για περαιτέρω πωλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές