Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις έρευνες ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Σιγκαπούρη.
Οι δείκτες
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,66%, αντιστρέφοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αυστραλία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 19 μηνών, σύμφωνα με την Juno Bank, με τον έκτακτο σύνθετο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών να διαμορφώνεται στο 47,1 τον Αύγουστο.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 βρέθηκε επίσης σε θετικό έδαφος, καθώς σημείωσε άνοδο 0,18%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,16%. Η χώρα είδε ταχύτερη επέκταση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με τον flash PMI για τον Αύγουστο να διαμορφώνεται στο 54,3 έναντι 53,8 του Ιουλίου.
Ωστόσο, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,56% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1,25%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη αναφοράς CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,72%.
Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 0,29%, αφού ο βασικός πληθωρισμός της χώρας σκαρφάλωσε 3,8% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα ιαπωνικά ομόλογα
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σε νέο υψηλό 9-1/2 ετών στο 0,675%, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην παρέμβει για την αγορά ομολόγων ως πράσινο φως για περαιτέρω πωλήσεις.
Latest News
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων