Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και μικρές αγορές είναι οι εντολές που εμφανίζει κατά κόρον σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να διατηρούν το προβάδισμα μετά από δύο ημέρες ανόδου. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,43% στις 1.306,04 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Είναι εύλογο πως μετά από δύο ημέρες ανόδου, με αρκετούς τίτλους μάλιστα να δίνουν μια καλή βραχυπρόθεσμη απόδοση, να βγουν κάποιοι πωλητές, ανακόπτοντας την ισχυρή ανοδική αντίδραση. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι οι αγοραστές διατηρούν τα ηνία, σε περιοχές μάλιστα που ήδη έχουν ηγηθεί της αντίδρασης.

Στο ταμπλό

Ένα σημαντικό ακόμη μήνυμα που δίνει σήμερα η αγορά έρχεται από τη μετοχή της Jumbo, η οποία σε ιστορικά υψηλά δείχνει να απορροφά τις πιέσεις της αποκοπής μερίσματος (0,3059 ευρώ ανά μετοχή καθαρό), επιβεβαιώνοντας ότι οι πρωταγωνιστές της φετινής ανόδου δεν χάνουν τη θέση τους στις λίστες των αγοραστών. Αυτό όμως που θα πρέπει να βελτιώσει το στρατόπεδο αυτό είναι ο τζίρος, ο οποίος και θα δώσει το πράσινο φως σε αρκετούς επιφυλακτικούς.

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος στηρίζουν με τα κέρδη τους την αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι Autohellas, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Λάμδα. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Jumbo, Εθνική, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών