Επαναφορά στη ζώνη των 1.290 μονάδων έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς υπέκυψε στις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διημέρου, υπό το βάρος μάλιστα και της επιδείνωσης του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,52% στις 1.293,73 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 73 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Περιμένει την Nvidia

Η αγορά έδειξε ότι είχε εξαντλήσει τα περισσότερα καύσιμα της αντίδρασή της με τους βραχυπρόθεσμους να αλλάζουν την κατεύθυνσή της ενδοσυνεδριακά, με τις εντολές κατοχύρωσης μέρος των κερδών του διημέρου. Έτσι χάθηκαν εκ νέου οι 1.300 μονάδες, μόλις μία ημέρα μετά την ανάκτησή τους, συντηρώντας και πάλι σε ισχύ το διορθωτικό σενάριο.

Ανακόπηκε η ισχυρή ανοδική αντίδραση

Είναι εύλογο πως μετά από δύο ημέρες ανόδου, με αρκετούς τίτλους μάλιστα να δίνουν μια καλή βραχυπρόθεσμη απόδοση, να βγουν κάποιοι πωλητές, ανακόπτοντας την ισχυρή ανοδική αντίδραση. Η στήριξη πλέον, εν είδει επιβεβαίωσης από τη διάσπαση του πλαγιοπτωτικού μοτίβου του τελευταίου μήνα, είναι στις 1288-1290 μονάδες, ενώ μακροπρόθεσμα ο δρόμος φαίνεται ανοιχτός για τις 1345 μονάδες, με τελικό αποδέκτη τη ζώνη των 1390-1405 μονάδων.

Πάντως, μικρές στηρίξεις έδωσε σήμερα η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, αυτή τη φορά από την JP Morgan, η οποία επαναλαμβάνει την overweight θέση της. Επίσης, η JPMorgan εκτιμά ότι το ράλι που καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του έτους έχει πολύ δρόμο ακόμη και προσθέτει ότι συμμερίζεται  τις προσδοκίες της αγοράς ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει φέτος και θα ενισχύσει περαιτέρω το κλίμα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ήτοι στο -2,10%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν και οι Autohellas, Aegean, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Jumbo, Τιτάν, ΟΤΕ, Quest, ΟΠΑΠ και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη και οι ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σε θετικά οι Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank και Σαράντης. Σημαντικά κέρδη έδωσαν και οι Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece