
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει ζημιές στα αμπέλια στη νότια Γαλλία σε βαθμό που η παραγωγή θα μειωθεί, αλλά ο καύσωνας ενδέχεται να δημιουργήσει μια σοδειά «εξαιρετικής» ποιότητας, δήλωσε ο οινοποιός Ζερόμ Βολ καθώς τρύγιζε σταφύλια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να αποφύγει τη ζέστη.
Ένα κύμα καύσωνα έπληξε μεγάλες περιοχές της Γαλλίας τις τελευταίες ημέρες με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου στην αμπελουργική κοιλάδα Ρον αυτή την εβδομάδα.
«Φέτος έχει καθυστερήσει η συγκομιδή, γεγονός που θα κάνει ακόμη καλύτερη την ποιότητα των σταφυλιών και επομένως θα αυξήσει το κόστος του κρασιού, καθώς η βελούδινη υφή και τα αρώματα που θα αναδυθούν θα κάνουν ένα μάλλον εξαιρετικό κρασί από τον τρύγο του 2023», είπε ο Βολ από τον αμπελώνα του στο Βαλβινιέρ στον νομό Αρντές.
«Ο καύσωνας δεν είναι κακός»
Η πτώση της παραγωγής θα ανέλθει σε ποσοστό μεταξύ 10% και 20% στην περιοχή, αλλά η παραγωγή θα έχει υψηλότερη ποιότητα, δήλωσε ο Βολ, ο οποίος εκπροσωπεί τους οινοποιούς του νομού.
«Ο καύσωνας δεν είναι κακός αν δεν διαρκέσει πολύ, ωστόσο καίει λίγο τα σταφύλια και έτσι χάνουμε λίγη παραγωγή ως οινοπαραγωγοί», πρόσθεσε.
Ο 49χρονος αμπελουργός, που χρησιμοποιεί μηχανές για τη συγκομιδή των σταφυλιών του, είπε στο Reuters ότι έπιασε δουλειά στα αμπέλια του στις 3 τα ξημερώματα.
Οι αρχές συνέστησαν στους αμπελουργούς να εργάζονται τις πολύ πρωινές ώρες για να αποφεύγουν την έκθεση σε υπερβολική ζέστη.
Η συγκομιδή κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτρέπει επίσης να διατηρούνται τα σταφύλια πιο δροσερά, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια και αποφεύγεται τυχόν ζημιά στη συγκομιδή ή αλλοίωση στα αρώματα, τόνισε ο Βολ.
Ο Ζερόμ Ντεπσί, οινοπαραγωγός που δουλεύει με ποικιλίες από το Λανγκντόκ στη νότια Γαλλία και πρώτος αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας (FNSEA), είπε στο Reuters ότι η ζημιά που προκλήθηκε από τον καύσωνα θα οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγή κρασιού φέτος στη νότια Γαλλία συνολικά.


Latest News

Πράσινο φως από την ΕΚΤ για την εξαγορά της Banco BPM από τη UniCredit
Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ιταλίας ενέκριναν την πρόταση για τον άμεσο έλεγχο της Banco BPM και τον έμμεσο έλεγχο των μονάδων της και της Anima Holding

Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο στη Βενεζουέλα ο Τραμπ - Η νέα εντολή που δόθηκε
Την Παρασκευή, η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε την εταιρεία εμπορίας πετρελαίου του μεγιστάνα Harry Sargeant III να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα

Ο Πούτιν δοκιμάζει πόσο μακριά θα πάει ο Τραμπ κατά της ΕΕ για τις κυρώσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελέγχει τι είναι δυνατόν να πετύχει με τον Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg

Ο Μάσκ αγόρασε... Μασκ - Η xAI αγόρασε το Χ έναντι 45 δισ. δολ.
«Το μέλλον του xAI και του X είναι αλληλένδετα», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X

Πώς η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της Walmart έγινε talk of the town
Η κληρονόμος της Walmart δημοσίευσε στους New York Times μια «μη πολιτική διαφήμιση» αλλά πολλοί λένε ότι το μήνυμά της ήταν πολιτικό

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό