Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την AIESEC, η ΕΥ Ελλάδος ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο των Climate Ideation Clinics, δυο σεμιναρίων για θέματα κλιματικής κρίσης και βιώσιμης ανάπτυξης, με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρείας και φοιτητών μελών της AIESEC.

Η δράση της ΕΥ Ελλάδος με την AIESEC, αποσκοπεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσα από την προστασία και την αναγέννηση του πλανήτη, στόχος που αποτελεί έναν εκ των τριών βασικών πυλώνων του EY Ripples, του παγκόσμιου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της EY, που φιλοδοξεί να επηρεάσει θετικά τις ζωές ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως έως το 2030.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επαγγελματίες της EY ανέλαβαν να διοργανώσουν δύο σεμινάρια «ιδεών για το κλίμα» σε συνεργασία με την AIESEC, με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να σκεφτούν καλύτερες προσεγγίσεις ως απάντηση στην κλιματική κρίση, και να τους ενθαρρύνουν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά τους, για τη δημιουργία ενός πιο «πράσινου» και βιώσιμου μέλλοντος.

«Πράσινες» λύσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα και τον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων

Στη διάρκεια των Climate Ideation Clinics, οι φοιτητές του δικτύου της AIESEC ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών και των καταναλωτικών προϊόντων, αντίστοιχα, και στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες, οι οποίες επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά της ΕΥ συμμετείχαν πέντε εθελοντές, οι οποίοι παρουσίασαν σχετικά θέματα, και συντόνισαν τα Clinics και τις ομάδες των φοιτητών σε ρόλο μέντορα, για να τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν τις ιδέες τους. Τα Clinics ολοκληρώθηκαν με ψηφοφορία για την ανάδειξη της πιο αποτελεσματικής ιδέας.

Το πρώτο Climate Ideation Clinic είχε θέμα την κλιματική αλλαγή σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και, πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον τραπεζικό κλάδο και τις κεφαλαιαγορές, και το παρακολούθησαν 13 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Η ιδέα που κέρδισε αφορούσε τη δημιουργία ενός «πράσινου ταμείου» με υψηλή κεφαλαιοποίηση, το οποίο θα προσφέρει περισσότερα κεφάλαια για πράσινες επενδύσεις, υψηλότερα κέρδη, απανθρακοποίηση, προώθηση της πράσινης ενέργειας, καλύτερη ποιότητα ζωής και ενίσχυση των προσπαθειών υλοποίησης των πράσινων στόχων της χώρας.

Το δεύτερο σεμινάριο είχε θέμα την κλιματική αλλαγή και πώς επηρεάζει τον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 14 φοιτητών.

Η ιδέα που προκρίθηκε ως καλύτερη, ήταν ένας ψηφιοποιημένος και φιλικός προς τον χρήστη μηχανισμός, που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας οργανισμός καθημερινά, για τη συλλογή δεδομένων γύρω από συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης (KPIs) που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των Climate Ideation Clinics, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Οι νέοι, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν αποδείξει ότι ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική κρίση και διαθέτουν τον ενθουσιασμό και τις ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της. Η ΕΥ, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, και στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος, EY Ripples, συνεργάζεται με φορείς όπως η AIESEC, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, με ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Συνολάκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες
Green |

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης

«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»