Mια σειρά από μυστικές εγκαταστάσεις κατασκευής ημιαγωγών κατασκευάζει η Huawei σε όλη την Κίνα, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε η Ενωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SIA) με έδρα την Ουάσινγκτον.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ πέρυσι και λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ύψους περίπου 30 δισ. δολαρίων, όπως ανέφερε η SIA, προσθέτοντας ότι η Huawei έχει ήδη στο δυναμικό της τουλάχιστον δύο εργοστάσια και κατασκευάζει άλλα τρία.

Τεχνολογία: Οι Βρυξέλλες θέλουν να εξοστρακίσουν τις Huawei και ZTE από την Ευρώπη

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε προσθέσει τη Huawei στη λίστα ελέγχου εξαγωγών του το 2019 για λόγους ασφαλείας, ενώ από τη μεριά της η κινεζική εταιρεία απαντά ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

Εάν η Huawei κατασκευάζει εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας άλλα ονόματα εταιρειών, όπως προειδοποιεί η SIA, τότε ενδέχεται να είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να αγοράσει έμμεσα αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg.

Στη «μαύρη λίστα»

Η Huawei έχει τεθεί σε μαύρη λίστα εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι περισσότεροι προμηθευτές είναι περιορισμένοι στο να αποστέλλουν αγαθά και τεχνολογία στην εταιρεία, εκτός εάν τους χορηγηθούν σχετικές άδειες. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να εντείνουν τους ελέγχους με στόχο να αποκόψουν τη δυνατότητα της κινεζικής εταιρείας να αγοράζει ή να σχεδιάζει τα τσιπ ημιαγωγών που τροφοδοτούν τα περισσότερα από τα προϊόντα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
G20: Ενεργειακή μετάβαση και καταπολέμηση της πείνας στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής
Διεθνή |

Οι BRICS στο... τιμόνι των G20 για έναν ακόμη χρόνο

Η Σύνοδος Κορυφής του Ρίο ντε Τζανέιρο ακολουθεί αυτή του Νέου Δελχί (Ινδία) και συνερχεται πριν απο αυτη του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), δίνοντας στις 3 χώρες μέλη των των BRICS τη δυνατότητα να διαμορφώσου την ατζέντα των G20