Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με οδηγό τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ, την ώρα μάλιστα που η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 3,5%.

Με φόρα από την Nvidia

Οι επενδυτές έλαβαν σημαντική ώθηση από τα κέρδη της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για την τρέχουσα περίοδο.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των κερδών στην περιοχή και σημείωσε άνοδο 2,23%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον CSI 300 να κερδίζει 1,16%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,87%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,43% την Πέμπτη. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,57%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,23% και ο Kosdaq ενισχύθηκε 2,12%.

Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 3,5% – ένα επιτόκιο που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του έτους. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας τον 13ο συνεχή μήνα επιβράδυνσης της ανάπτυξης. Αυτό ήταν χαμηλότερο από το αναθεωρημένο ποσοστό του 0,3% τον Ιούνιο και επίσης ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές