Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι από τα ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου της Nvidia, καθώς τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,05% στις 34.461 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 4.445 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 13.780 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia σημειώνουν άνοδο 8%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις ομολογουμένως υψηλές προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προβλέψεις της, με τα στελέχη της να προβλέπουν ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 16 δισ. δολάρια, ή αύξηση 170% σε ετήσια βάση.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία ανακοίνωση της Nvidia που ξεπερνά τις προσδοκίες. Τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, συνέβαλαν στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έγινε βασικός μοχλός της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το ενδιαφέρον για τη μετοχή των τσιπ εκτόξευσε την αξία της σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Περιστροφή σε στενό εύρος στο ΧΑ

«Ολόκληρος ο τεχνολογικός τομέας και η συνολική αγορά περίμενε την Nvidia με αυτό να είναι το πιο καθαρό και καλύτερο βαρόμετρο για τη ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη γνώμη μας αυτό θα έχει αντίκτυπο στον τεχνολογικό χώρο για το υπόλοιπο του έτους», δήλωσε ο Dan Ives, ανώτερος αναλυτής ερευνών της Wedbush Securities.

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ ισχυρά και δείχνουν ισχυρή ζήτηση για επεξεργαστές και υποδομές τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε η Janet Mui, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς της RBC Brewin Dolphin. «Εκτιμώ το ράλι της αγοράς να συνεχίζεται βραχυπρόθεσμα, καθώς αυτό το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης επηρεάζεται λιγότερο από τις κυκλικές πτυχές της οικονομίας», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell από το Jackson Hole του Wyoming την Παρασκευή, τα οποία η Wall Street ελπίζει ότι θα δώσουν εικόνα προς την πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

Πάντως το μήνυμα από την αγορά εργασίας δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για τους υποστηρικτές της παύσης στη νομισματική σύσφιξη, καθώς ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου μειώθηκε κατά 10.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 230.000. Η μείωση ήταν απροσδόκητη, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο αριθμός θα παρέμενε αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το προκαταρκτικό εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ασφαλισμένης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 1,1% για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα από το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Η ανεργία των ασφαλισμένων κατά την ίδια εβδομάδα μειώθηκε κατά 9.000 σε 1.702.000. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων ήταν 1.697.250, αυξημένος κατά 5.750 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street