Η καταστροφή από τις πυρκαγιές δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη τόσο στη Θράκη, όσο στην Αττική και τη Βοιωτία, οι συνέπειές της έχουν όμως γίνει ήδη αισθητές.

Ο ουρανός έχει αλλάξει χρώμα τις τελευταίες ημέρες, ο καπνός από τη φωτιά στη Θράκη έφτασε στο Ιόνιο και η κατάσταση επιβαρύνεται από τη φωτιά στην Πάρνηθα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η εικόνα από το διάστημα

Η εικόνα από το διάστημα είναι αποκαρδιωτική. Η κάμερα του διεθνή διαστημικού σταθμού κατέγραψε τον καπνό που είχε απλωθεί σε όλη τη χώρα από τις φωτιές στη Θράκη.

Στη Θράκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 617.000

Η εικόνα της Πάρνηθας που μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα

Τα επικίνδυνα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα από τη φωτιά έχουν πολλαπλασιαστεί με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση – όχι μόνο στις περιοχές των καμμένων, αλλά και πολύ πιο μακριά – είναι σημαντικό να προστατευτούν οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πολίτες που έχουν άσθμα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Καλό θα είναι να φορούν μάσκα FFP2, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στο κέντρο της Αθήνας και σε σχεδόν όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε στο MEGA ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον