Σε ένα στενό εύρος, εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να κρατήσει τα επίπεδα στη λήξη της εβδομάδας, προκειμένου να σπάσει το αρνητικό σερί του τελευταίου μήνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 1.297,19 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές δείχνουν ότι οι περισσότεροι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής στην αγορά, κάνοντας μόνο μικρές κινήσεις που δεν αλλάζουν επαρκώς τις ισορροπίες, αλλά και την παλίνδρομη κίνηση μεταξύ των 1.290 και των 1.300 μονάδων. Είναι σαφές άλλωστε ότι οι πωλητές δεν θέλουν να χάσουν τα επίπεδα, με τους αγοραστές όμως να αποζητούν χαμηλότερες τιμές, δημιουργώντας μια ιδιότυπη ισορροπία μετά την αντίδραση της Δευτέρας και της Τρίτης.

Ο απολογισμός όμως της εβδομάδας είναι θετικός, όχι μόνο για το +2,6% του γενικού δείκτη μέχρι στιγμής, αλλά και για το ότι εκδήλωσε αντίδραση από τη ζώνη των 1.260 μονάδων. Και μπορεί συναλλακτικά να μην έδωσε ισχυρό μήνυμα, αλλά τεχνικά διατήρησε τη μεσομακροπρόθεσμη εικόνα του εξαιρετικά θετική.

Σε επίπεδο τίτλων, η Motor Oil σημειώνει κέρδη 2,61%, με τις Βιοχάλκο, Cenergy και Σαράντη να ακολουθούν με σημαντική άνοδο. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Quest, Aegean, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas και Eurobank, ενώ σε αρνητικά οι Πειραιώς, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Εθνική, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών